Weather Icon

“Αν θέλουν να λέγονται Άνθρωποι” οι Υμνητές του Αττίλα στην Θράκη ….

“Αν θέλουν να λέγονται Άνθρωποι” οι Υμνητές του Αττίλα στην Θράκη ….

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έκπληξη προκαλεί το μήνυμα της κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου , που επικαλείται τους στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη με αφορμή την 50ετή Επέτειο Μνήμης του Πολυτεχνείου, προσβάλλοντας την μνήμη και το έργο του.

Η εκπρόσωπος του παραερντογανικού καθεστώτος στην Θράκη , Νο 1 διώκτης της Ελευθερίας της Έκφρασης και της Δημοκρατικής Σκέψης , κάτω από την οποία συντάσσονται οι υπάλληλοι του Τουρκικού Προξενείου, έχει το απύθμενο θράσος να διαπράττει την ιστορική ασέβεια απέναντι στους Ήρωες του Πολυτεχνείου.

Η ετεροπροσδοριζόμενη Πρόεδρος του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ/DEB, το φερέφωνο του παραερντογανικού καθεστώτος που ενεργεί ως θεματοφύλακας του τουρκισμού στην Μειονότητα της Θράκης, εκπέμπει μήνυμα δημοκρατίας αν κι έχει κηρύξει τον πόλεμο σε αιρετούς και άλλους επωνύμους της μειονότητας που δεν συμμορφώνονται με την γραμμή.

Απορίας άξιον ,βεβαίως, το τί έχουν να πουν στον Δημοκρατικό Λαό της Μειονότητας μία ετεροπροσδιοριζόμενη Πρόεδρος ενός ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού μορφήματος που βρίσκεται στην κορυφή των μηχανισμών του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη και η χήρα Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ που τελεί υπό την πλήρη προστασία του τουρκικού Κράτους από το οποίο κι εμφανώς βιοπορίζεται οικογενειακώς.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μειονοτικά δικαιώματα όταν αμφισβητούν το δικαίωμα στο να δεχτούν την πιο σκληρή κριτική για την δική τους υποταγή στους πιο αντιδραστικούς μηχανισμούς εξουσίας που στραγγαλιζουν το δικαίωμα της Μειονότητας στην κατάκτηση της δικής της κοινωνικής απελευθέρωσης. “Καταδικάζουν” τις πρακτικές της Χούντας των Συνταγματαρχών εκείνοι που ταυτίζονται με εκπροσώπους ενός καθεστώτος που καταγγέλεται από ολα τα ελεύθερα κράτη της γης ότι αναστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες του ίδιου του λαού της.

Τολμούν να μολύνουν την μνήμη των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου και οι ακόλουθοί της που συνθέτουν τον σκληρό αναθεωρητικό ισλαμοφασιστικό και τουρκοεθνικιστικό πυρήνα του “αρχετύπου” διχαστικού μορφώματος που διχάζει και τρομοκρατεί την Μειονότητα λειτουργώντας ως προθάλαμος της μιλιταριστικής σέκτας του παραερντογανικού καθεστώτος που απειλεί την Θράκη με ένα νέο Αττίλα.

Η Επίτιμη Πρόεδρος Χήρα Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ και η οικογένειά της αυτοπροβάλλονται για την Ελλάδα σαν αγωνιστές των ελευθεριών και για την Τουρκία, την χώρα που οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως “μητέρα πατρίδα”, καθίστανται σιωπηλοί απολογητές ενός τυραννικού καθεστώτος.

Όσο για την κόρη του εκλιπόντος κι αδικοχαμένου Αχμέτ Σαδίκ, κ. Φούντα Σαδίκ να υπενθυμίσουμε ότι έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό ισλαμοφασιστικό κόμμα της Τουρκίας (ΒΒΡ του Μουσταφά Ντεστιντζί) του οποίου είναι και Αντιπρόεδρος. Άραγε συμφωνεί με την πρόθεση του Προέδρου κι Εργοδότη της “να συνθλίψει τα κεφάλια των Ελλήνων”;

Η ετεροπροσδιορισμένη και διορισθείσα κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου, ως εκπρόσωπος της πιο παρακμιακής έκφρασης ενός επικίνδυνου αναχρονισμού που ανακαλεί τις χειρότερες μνήμες του προδικτατορικου παρακράτους ουσιαστικά πρέπει να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ και με την χουντική Ελλαδα του 1969 που αποβλήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις διώξεις των πολιτικών ελευθεριών και την λογοκρισία στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης.

Το ΚΙΕΦ και τα στελέχη του, από σεβασμό στην Δημοκρατία και την Ελευθερία που απολαμβάνουν στην Ελλάδα χάρη στον Αγώνα (και) των Ηρώων του Πολυτεχνείου οφείλουν ν’απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Το DEB, η πρόεδρος και τα ηγετικά του στελέχη επικροτούν ή όχι την επιθετική στάση της Τουρκίας και των Τούρκων συνομιλητών και υποστηρικτών τους και εμμέσως έρχονται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας στην οποία διαβιούν και ευημερούν; Αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία επί συγκεκριμένων εδαφών και παραβιάζουν τη βασική υποχρέωση του Έλληνα Πολίτη (κατά το Σύνταγμα) να προστατεύει τη χώρα του από όποιον την απειλεί;” (αμφισβήτηση των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων)

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι έχει συνυπογράψει με άλλους 16 την φίμωση της δημοσιογραφικής φωνής του Komotinipress κι εμού του ιδίου και για αυτό το λόγο εγκαλείται από τον υπογράφοντα με την κατατεθείσα από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)

ΠΗΓΗ: komotinipress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube