Weather Icon
Πολιτισμός 25 Οκτωβρίου 2023

Το τελευταίο αντίο είπαν στο αηδόνι της Θράκης, τον κορυφαίο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τελευταίο αντίο είπαν στο αηδόνι της Θράκης, τον κορυφαίο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και υπό τους ήχους της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής που υπηρέτησε πιστά 70 χρόνια, τελέστηκε σήμερα η κηδεία του Χρόνη Αηδονίδη.

Η εξόδιος ακολουθία του κορυφαίου δασκάλου και ερμηνευτή, που «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών, πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωί της 25ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής.

Τον αποχαιρέτισαν Γιώργος Νταλάρας και Παντελής Θαλασσινός

Το τελευταίο «αντίο» στον Χρόνη Αηδονίδη, που είπαν οι δικοί του άνθρωποι, πολλοί Θρακιώτες και ο συγχωριανός του τραγουδιστής Βαγγέλης Δημούδης και απλός κόσμος, καθώς και καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του Άννα και ο Παντελής Θαλασσινός, με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Παρέστησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βουλευτής λΕβρου Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής  Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Άρης Χρυσόπουλος, Πρόεδροι και μέλη Θρακικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου («Καλό ταξίδι»), ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα («Στον αγαπημένο μας Χρόνη»), ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος («Καλό ταξίδι δάσκαλε»), η Πανθρακική Ομοσπονδία και ο Λάκης Χαλκιάς, με το συγκινητικό μήνυμα «Στο γλυκύτατο αηδόνι».

Άνθρωποι με παραδοσιακές θρακιώτικες στολές, μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι, συνόδευσαν τον σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη στην τελευταία κατοικία του με τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Θράκης, που τόσο αγάπησε. Όπως το αγαπημέ ο του δάσκαλου Χρόνη «Με γέλασαν τα πουλιά» όταν το φέρετρο του βγήκε από την εκκλησία, με χειροκροτήματα και τη λέξη «αθάνατος».

 

Ο Χρόνης Αηδονίδης άλλωστε δεν έφυγε. Θα είναι πάντα κοντά μας με τα τραγούδια και το τεράστιο έργο του για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής στα πέρατα του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube