Weather Icon
Ισραήλ , Κίνα , Παλαιστίνη 8 Οκτωβρίου 2023

Τι ανακοίνωσε Κίνα για την επιχείρηση της Χαμάς – Γιατί δεν είναι ικανοποιημένο το Ισραήλ

Τι ανακοίνωσε Κίνα για την επιχείρηση της Χαμάς – Γιατί δεν είναι ικανοποιημένο το Ισραήλ

Η Κίνα δήλωσε σήμερα “βαθιά ανήσυχη” για τις συγκρούσεις

Η Κίνα δήλωσε σήμερα “βαθιά ανήσυχη” για τις συγκρούσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και έκανε έκκληση σε όλες τις πλευρές για “αυτοσυγκράτηση”.

“Η Κίνα ανησυχεί βαθιά για την τωρινή κλιμάκωση των εντάσεων και της βίας μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός άμεσα, να προστατεύσουν τους αμάχους και να εμποδίσουν μια νέα επιδείνωση της κατάστασης”, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Το Ισραήλ ανέμενε “εντονότερη καταδίκη” της Χαμάς από το Πεκίνο

Το Ισραήλ ανέμενε “εντονότερη καταδίκη” της Χαμάς από την Κίνα, μια χώρα την οποία θεωρεί φιλική, δήλωσε σήμερα ο Γιούβαλ Γουάκς, ανώτερος αξιωματούχος στην ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο.

“Όταν δολοφονούνται άνθρωποι, σφαγιάζονται στους δρόμους, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητούμε λύση των δύο κρατών”, είπε στους δημοσιογράφους ο Γουάκς.

Νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρα να παραμείνουν ψύχραιμα και να τερματίσουν άμεσα τις εχθροπραξίες για την προστασία των αμάχων προσθέτοντας ότι “ο θεμελιώδης τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης είναι να εφαρμοστεί η λύση των δύο κρατών και να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube