Weather Icon

Θεόδωρος Νικολοβγένης στο SLpress: Κύπρος και Ελλάδα εξασφαλίζουν στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ

Θεόδωρος Νικολοβγένης στο SLpress: Κύπρος και Ελλάδα εξασφαλίζουν στρατηγικό βάθος στο Ισραήλ
Γράφει ο Θεόδωρος Νικολοβγένης *

Το χειρότερο σενάριο για τον Ελληνισμό, από αυτά που είναι πιθανά στην παρούσα φάση, θα ήταν η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα κάτι που θα έπαιζε τον ρόλο του πυροδότη για αναδιατάξεις στη Μέση Ανατολή. Ελλάδα και Κύπρος, έχουν συμφέρον όχι μόνο να υπάρχει σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, αλλά σε Αίγυπτο και Ισραήλ να κυβερνούν Σίσι και Νετανιάχου, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι προκρίνουν την συνεργασία μεταξύ των σχημάτων 3+1.

Ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, ίσως οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή με την εμπλοκή κρατικών και παρακρατικών δρώντων και με παράλληλη ενεργοποίηση των μουσουλμανικών πυρήνων σε όλα τα δυτικά κράτη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τίθεται εν αμφιβόλω το αν οι αραβικές μοναρχίες και ο Σίσι στην Αίγυπτο θα καταφέρουν να συγκρατήσουν τους ίδιους τους πολίτες τους.

Αυτή είναι και η αιτία, για την οποία ο Σίσι προειδοποίησε τους Ισραηλινούς πριν την επίθεση της Χαμάς, αυτή είναι η αιτία που Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραχώρησαν αεροπορικές βάσεις στις ΗΠΑ, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις εξορμήσεως υπέρ του Ισραήλ / εναντίον Ιράν, ή όπου αλλού απαιτηθεί! Το διακύβευμα είναι μεγάλο και δεν είναι άλλο από τη διάρρηξη του νέου αναχωματικού “δακτυλίου” στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ μπορεί να απειληθεί και η αυτή καθαυτή η ύπαρξη του Ισραήλ όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ SLPRESS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube