Weather Icon

Ιρλανδία και Ισπανία κοντά στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους

Ιρλανδία και Ισπανία κοντά στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους

Πιθανόν να ακολουθήσουν και ορισμένα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το RTE το βράδυ της Τετάρτης ανέφερε ότι οι επαφές μεταξύ Δουβλίνου και Μαδρίτης, καθώς και μεταξύ Σλοβενίας και Μάλτας, έχουν ενταθεί με σκοπό οι χώρες να αναγνωρίσουν από κοινού την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι χώρες περιμένουν την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Μαΐου, η οποία θα μπορούσε να αναγνωρίσει ότι οι Παλαιστίνιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μέλος του ΟΗΕ.

Σε κοινή δήλωσή τους στις 22 Μαρτίου, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία δήλωσαν ότι συμφώνησαν να κάνουν τα πρώτα βήματα για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει την κρατική υπόσταση της Παλαιστίνης.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι το σχέδιο των τεσσάρων χωρών αποτελεί «επιβράβευση» της τρομοκρατίας και θα μειώσει τις πιθανότητες μιας επίλυσης, μέσω διαπραγματεύσεων, της σύγκρουσης στη Γάζα.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube