Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Μουσταφά Μαντμπουλί την Πέμπτη, στην διάρκεια της οποίας εξέφρασε την προθυμία του Πεκίνου να συνεργαστεί με τη χώρα για να φέρει «περισσότερη σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα θέλει να «ενισχύει τη συνεργασία» με την Αίγυπτο για να «συνεισφέρει περισσότερη βεβαιότητα και σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο», δήλωσε ο Σι σύμφωνα με το κινεζικό CCTV. «Η Κίνα και η Αίγυπτος είναι καλοί φίλοι που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και καλοί εταίροι που εργάζονται χέρι-χέρι για την ανάπτυξη και την κοινή ευημερία», πρόσθεσε.

«Προς το παρόν, η διεθνής και περιφερειακή κατάσταση υφίσταται βαθιές και περίπλοκες αλλαγές και ο κόσμος βιώνει ραγδαίες αλλαγές που δεν έχουν δει εδώ και έναν αιώνα», συμπλήρωσε ο Σι.

Το Πεκίνο ήταν είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με το Κάιρο για να «προστατεύσουν από κοινού τη διεθνή δικαιοσύνη καθώς και τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών», είπε.

Ο Μουσταφά Μαντμπουλί είναι μεταξύ των εκπροσώπων 130 χωρών που επισκέπτονται το Πεκίνο για το φόρουμ Belt and Road της Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Ναυτεμπορική