Weather Icon
Ισραήλ , Κίνα , Παλαιστίνη , Ρωσία 9 Οκτωβρίου 2023

Ρωσία και Κίνα υπέρ της λύσης δύο κρατών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Ρωσία και Κίνα υπέρ της λύσης δύο κρατών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Ο Λαβρόφ συνατήθηκε στη Μόσχα με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ

Reuters

Η ίδρυση παλαιστιανιακού κράτους θα είναι καταλύτης

«Θα υπάρξουν περισσότεροι πόλεμοι αν το Ισραήλ δεν αλλάξει στάση απέναντι στους Παλαιστινίους», δήλωσε ο Αχμέντ Αμπού Γκέιτ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες για λύση δύο κρατών που προβλέπει την ειρηνική συνύπαρξη του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι ο μοναδικός δρόμος προς τα εμπρός μόλις τελειώσουν οι εχθροπραξίες.

Ο Λαβρόφ μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μαζί με τον Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Γκέιτ είπε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι πόλεμοι αν το Ισραήλ δεν αλλάξει στάση απέναντι στους Παλαιστινίους.

Υπέρ της λύσης των δύο κρατών και το Πεκίνο

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η Κίνα αντιτίθεται στη βία και στις επιθέσεις.

«Ο σωστός δρόμος είναι η λύση δύο κρατών», ανέφερε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πρέσβης της Κίνας, Τζανγκ Τζουν, καταδίκασε «όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων», επιμένοντας στην ανάγκη επανόδου σε ειρηνευτική διαδικασία ώστε να καταλήξουν τα μέρη στη λύση δύο κρατών.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube