Weather Icon

Ποια γαλλικά συστήματα αεράμυνας είναι κατάλληλα για την Αρμενία;

Ποια γαλλικά συστήματα αεράμυνας είναι κατάλληλα για την Αρμενία;

Οι υπουργοί Άμυνας της Αρμενίας και της Γαλλίας υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση τριών ραντάρ GM 200 και υπέγραψαν μνημόνιο για μελλοντικές παραδόσεις των γαλλικών συστημάτων αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral.

Η αγορα -πώληση των Γαλλικών όπλων, που τα μέρη συμφωνούν να αγοράσουν και να πουλήσουν, μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ίσως, εάν αναφερόμασταν στην περίοδο πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, θα μπορούσα να υποθέσω ότι στην Αρμενία θα είχαν πωληθεί έτοιμα όπλα.

“Η Γαλλία είναι μία από τις σπάνιες δυτικές χώρες που παράγει σχεδόν όλα τα είδη αεράμυνας, από το αντιαεροπορικό πυροβόλο Rapid Fire μέχρι τα σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Aster, συγκρίσιμα σε κατηγορία με το ρωσικό συγκρότημα S-300 μεγάλου βεληνεκούς.

Στην Αρμενία θα ταιριάζουν όπλα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, όπως το σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral (για τη συμφωνία μελλοντικής παράδοσης του Mistral μίλησε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας), το πυραυλικό σύστημα μικρού βεληνεκούς Crotale Mk3, το οποίο είναι παρόμοιο με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Tor από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρμενία θα μπορούσε να έχει το σύστημα μεσαίου βεληνεκούς Mica, το οποίο είναι πλησίον της κατηγορίας του ρωσικού Buk.

Τα συστήματα αυτά είναι σχετικά προσιτά, είναι πιο κατάλληλα για την αρμενική γεωγραφία και πιστεύω ότι ο χρόνος παράδοσης θα είναι ταχύτερος.

Ο ειδικός επανέλαβε ότι η παραγωγή των αγορασθέντων όπλων μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου μπορεί επίσης να οργανωθεί η εκπαίδευση, πρόσθεσε.

Ο Νερσισιάν συνέστησε να αγοραστούν πολλά συστήματα αεράμυνας.

“Όλα τα γαλλικά συστήματα είναι ολοκληρωμένα μεταξύ τους, αυτό επιτρέπει τη χρήση ολόκληρου του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου από κοινού, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα”, δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Άμυνας της Αρμενίας και της Γαλλίας υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση τριών ραντάρ GM 200 και υπέγραψαν μνημόνιο για μελλοντικές παραδόσεις των γαλλικών συστημάτων αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube