Weather Icon
Πακιστάν 27 Οκτωβρίου 2023

Πακιστάν: Χριστιανές που απήχθησαν και παντρεύτηκαν βίαια αναζητούν δικαιοσύνη στα δικαστήρια

Πακιστάν: Χριστιανές που απήχθησαν και παντρεύτηκαν βίαια αναζητούν δικαιοσύνη στα δικαστήρια

Η Mishal κατάφερε να δραπετεύσει και τώρα θέλει να τιμωρηθούν οι απαγωγείς της. Η Samreen προσπαθεί να προστατεύσει τους συγγενείς που την έσωσαν από τις κατηγορίες ότι «αυτοί» είναι ένοχοι απαγωγής.

Χριστιανές και Ινδουίστριες συνεχίζουν να απάγονται, να βιάζονται, να ασπάζονται το Ισλάμ και να παντρεύονται με μουσουλμάνους άνδρες στο Πακιστάν, ένα φαινόμενο που έχει καταγγελθεί επανειλημμένα. Αυτή η αποκρουστική πρακτική δεν θα ευημερούσε χωρίς κάποια συνενοχή από την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ορισμένες υποθέσεις καταλήγουν στα δικαστήρια. Δεν είναι όμως εύκολο για τα θύματα να τα κερδίσουν. Μερικές φορές, τα θύματα αντιμετωπίζονται σαν να ήταν οι θύτες.

Δύο περιπτώσεις αυτού του μήνα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ένα αφορά τη Mishal Rasheed, η οποία ήταν 15 ετών όταν απήχθη υπό την απειλή όπλου στις 25 Οκτωβρίου 2022 και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπου βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες. Αυτοί οι βιασμοί είναι δυστυχώς συνήθεις και εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό. Πιστεύεται ότι όταν δεν είναι πλέον παρθένα, ένα κορίτσι θα γίνει ακατάλληλο για γάμο, ακόμα κι αν ανήκει σε θρησκευτική μειονότητα, και η μόνη της επιλογή είναι να παντρευτεί έναν από τους βιαστές της.

Στη συνέχεια, η Μισάλ ασπάστηκε το Ισλάμ και παντρεύτηκε έναν από τους απαγωγείς, τον Αμπντούλ Σατάρ. Μετά από έξι μήνες, ο αδερφός του Σατάρ πέθανε και, ενώ όλοι στο σπίτι ήταν απασχολημένοι με την κηδεία, η Mishal κατάφερε να δραπετεύσει και να επιστρέψει στο σπίτι του πατέρα της.

Αποφάσισαν να καταγγείλουν τους απαγωγείς και τους βιαστές στην αστυνομία. Όχι μόνο οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να διερευνήσουν, αλλά ενημέρωσαν επίσης τους απαγωγείς της Μισάλ για το τι συνέβαινε. Το κορίτσι και ο πατέρας της έπρεπε να κρυφτούν από φόβο μήπως σκοτωθούν. Τώρα, πήγαν απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης , προτρέποντάς το να ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον των απαγωγέων της Μισάλ. Εναπόκειται στο Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει, αλλά η υπόθεση παρακολουθείται στενά από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη Samreen Aftab, η οποία απήχθη στις 22 Αυγούστου φέτος από έναν νεαρό ονόματι Muhammad Amir στην περιοχή Faisalabad. Αμέσως εξισλαμίστηκε με το ζόρι και παντρεύτηκε τον Αμίρ. Ο πατέρας της και έξι μέλη της οικογένειάς της, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα η αστυνομία δεν θα ενεργούσε, δημιούργησαν μία ομάδα διάσωσης και πήραν τη Samreen πίσω στο σπίτι.

Τώρα «αυτοί» είναι οι κατηγορούμενοι σε μια δικαστική υπόθεση όπου ο Amir χαρακτήρισε την προσπάθεια διάσωσής της ως απαγωγή. Αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφυλάκιση . Υποστηριζόμενοι από τη Samreen, θα πρέπει τώρα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από την παράδοξη κατηγορία ότι είναι οι θύτες και όχι τα θύματα.

Έκθεση για την απαγωγή και το πιστοποιητικό γέννησης της Tabita.  Από το Χ.
Έκθεση για την απαγωγή και το πιστοποιητικό γέννησης της Tabita. Από το Χ.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση απαγωγής κοριτσιών θρησκευόμενων μειονοτήτων συνεχίζεται. Το πού βρίσκεται μια άλλη χριστιανή κοπέλα, η Tabita, κόρη του Razzak Mashi, που απήχθη από τέσσερις άνδρες στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι ακόμα άγνωστο. Η περίπτωσή της αναφέρθηκε στην αστυνομία στις 5 Οκτωβρίου, μαζί με πιστοποιητικό γέννησης που αποδεικνύει ότι είναι δώδεκα ετών, όπως πιθανότατα θα ισχυριστούν οι απαγωγείς της ως συνήθως ότι είναι πραγματικά 18. Το αν η αστυνομία θα κάνει κάτι για την Tabita είναι ένα διαφορετικό ερώτημα. 

 

ΠΗΓΗ: bitterwinter.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube