Weather Icon
Κίνα 4 Οκτωβρίου 2023

Όταν πέφτεις στο λάκκο που έσκαψες για τους άλλους: Το κινεζικό ναυτικό «βύθισε κατά λάθος δικό του πυρηνοκίνητο υποβρύχιο»

Όταν πέφτεις στο λάκκο που έσκαψες για τους άλλους: Το κινεζικό ναυτικό «βύθισε κατά λάθος δικό του πυρηνοκίνητο υποβρύχιο»

Φωτ. αρχείου: Reuters

Φέρεται να πιάστηκε στην παγίδα που είχε στήσει το ναυτικό των Κινέζων, με αποτέλεσμα την απώλεια 55 ναυτών

Ενα κινεζικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βυθίστηκε, οδηγώντας στην απώλεια 55 ναυτών, αφού πιάστηκε σε παγίδα που προοριζόταν για αμερικανικά και βρετανικά πλοία, αποκαλύπτουν πληροφορίες που διέρρευσαν από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρουν σήμερα, Τετάρτη, οι Times του Λονδίνου.

Η Κίνα αρνήθηκε την απώλεια του υποβρυχίου προ έξι εβδομάδων στην Κίτρινη Θάλασσα, όπως και η Ταϊβάν. Φαίνεται μάλιστα ότι το Πεκίνο αρνήθηκε και την παροχή κάθε ξένης βοήθειας για το απολεσθέν σκάφος.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν την Τρίτη από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι το υποβρύχιο του Ναυτικού της Κίνας «093-417» υπέστη καταστροφική βλάβη, δηλητηριάζοντας το πλήρωμα στις 21 Αυγούστου.

Το υπουργείο Αμυνας στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει τη σχετική αποκάλυψη της Daily Mail. Οι πληροφορίες κρατήθηκαν σε υψηλή διαβάθμιση και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί έρευνα για διαρροή, αναφέρουν οι Times.

Το υποβρύχιο λέγεται ότι έμεινε χωρίς οξυγόνο κοντά στην επαρχία Shandong, βόρεια της Σαγκάης, αφού πιάστηκε σε άμυνες βυθού που είχε εγκαταστήσει το ναυτικό της Κίνας με σκοπό την παγίδευση αμερικανοβρετανικών σκαφών.

Μεταξύ των 55 ναυτικών που χάθηκαν ήταν και 22 αξιωματικοί, όπως αποκαλύπτουν οι βρετανικές πληροφορίες.

Πηγή: The Times, Daily Mail, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube