Weather Icon
AI , Ινδία , Τεχνολογία 30 Οκτωβρίου 2023

Ναρέντρα Μόντι: Η Ινδία δίνει έμφαση να γίνει ηγέτιδα δύναμη το 6G

Ναρέντρα Μόντι: Η Ινδία δίνει έμφαση να γίνει ηγέτιδα δύναμη το 6G

Ο Narendra Modi εγκαινίασε την 7η Έκδοση του India Mobile Congress 2023 στο Bharat Mandapam στο Νέο Δελχί την Παρασκευή (27 Οκτωβρίου 2023), μια εκδήλωση που στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της Ινδίας ως προγραμματιστή, κατασκευαστή και εξαγωγέα βασικών τεχνολογιών αιχμής.

Το India Mobile Congress (IMC) είναι το μεγαλύτερο φόρουμ τηλεπικοινωνιών, μέσων και τεχνολογίας στην Ασία που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023 με θέμα «Παγκόσμια Ψηφιακή Καινοτομία».

Απευθυνόμενος στη συγκέντρωση, ο Πρωθυπουργός είπε ότι στους μεταβαλλόμενους καιρούς του 21ου αιώνα, αυτό το γεγονός έχει τη δύναμη να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Υπογραμμίζοντας τον γρήγορο ρυθμό της τεχνολογίας, ο πρωθυπουργός είπε: «Το μέλλον είναι εδώ και τώρα».

Επαίνεσε την έκθεση που δόθηκε με την ευκαιρία για να δώσει ματιές για το μέλλον στις τηλεπικοινωνίες, την τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα.

Ανέφερε τους τομείς του 6G, της AI, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, των ημιαγωγών, των drone ή των διαστημικών τομέων, των βαθέων υδάτων, της πράσινης τεχνολογίας ή οποιουδήποτε άλλου τομέα και είπε: «Το μέλλον θα είναι εντελώς διαφορετικό και είναι θέμα ευτυχίας που οι νέοι μας Η γενιά ηγείται της τεχνολογικής επανάστασης».

Ο Modi υπενθύμισε ότι η κυκλοφορία του 5G που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Ινδία ήταν έκπληξη για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τόνισε ότι η Ινδία δεν σταμάτησε μετά την επιτυχία του 5G και ανέλαβε τη δουλειά να το μεταφέρει σε κάθε άτομο.

«Η Ινδία πέρασε από το στάδιο διάθεσης 5G στο στάδιο προσέγγισης 5G», είπε.

Μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του 5G, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την ανάπτυξη 400.000 σταθμών βάσης 5G που καλύπτουν περισσότερο από το 97 τοις εκατό των πόλεων και το 80 τοις εκατό του πληθυσμού.

Υπογράμμισε ότι η ταχύτητα των διάμεσων κινητών ευρυζωνικών ταχυτήτων έχει αυξηθεί 3 φορές μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ινδία μετακινήθηκε από την 118η θέση στην 43η θέση όσον αφορά την ευρυζωνική ταχύτητα.

«Η Ινδία δεν επεκτείνει μόνο το δίκτυο 5G στη χώρα, αλλά δίνει επίσης έμφαση στο να γίνει ηγέτης στο 6G», είπε.

Επισημαίνοντας την απάτη που έγινε κατά τη διάρκεια του 2G, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η διάθεση του 4G που συνέβη κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης είναι απαλλαγμένη από ψεγάδια.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Ινδία θα πρωτοστατήσει με την τεχνολογία 6G.

Είπε, πέρα ​​από τη βελτίωση της κατάταξης και του αριθμού στη συνδεσιμότητα και την ταχύτητα στο Διαδίκτυο οδηγούν σε βελτιωμένη ευκολία διαβίωσης.

Μίλησε για τα οφέλη της βελτιωμένης συνδεσιμότητας και της ταχύτητας στην εκπαίδευση, την ιατρική, τον τουρισμό και τη γεωργία.

Ο πρωθυπουργός Μόντι επέστησε την προσοχή στη σημαντική πτυχή της κυβερνοασφάλειας και της ασφάλειας της δικτυακής υποδομής και υπενθύμισε τη συζήτηση για τις «Παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» στη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Ο Πρόεδρος της Reliance Jio Infocomm Ltd, Akash M Ambani χαιρέτισε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού να βελτιώσει τις ζωές των νεότερων γενεών, ενσταλάζοντας τη χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών, ενισχύοντας έτσι την ψηφιακή δημόσια υποδομή της Ινδίας.

Τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια νέους στη χώρα για να καταστήσουν το πρόγραμμα Digital India χωρίς αποκλεισμούς, καινοτόμο και βιώσιμο.

Ενημέρωσε ότι η Jio έχει εγκαταστήσει πάνω από 10 lakh κυψέλες 5G και στα 22 κυκλώματα της Ινδίας, συμβάλλοντας κατά 85 τοις εκατό στη συνολική διανομή 5G όπου η ανάπτυξη της στοίβας 5G σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και κατασκευάζεται από Ινδούς ταλέντα. «Η Ινδία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 3 5 χωρών με δυνατότητα G με βάση χρηστών 125 εκατομμυρίων.

Υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ενώσει ολόκληρο το έθνος και έδωσε παραδείγματα του GST, της Ψηφιακής Επανάστασης της Ινδίας και του ψηλότερου αγάλματος που κατασκευάστηκε στον κόσμο.

«Οι προσπάθειές σας κινητοποιούν όλους μας στο India Mobile Conference», επανέλαβε.

Εκ μέρους όλων των ψηφιακών επιχειρηματιών, των καινοτόμων και των νεοφυών επιχειρήσεων, ο Ambani διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει το όνειρο της Ινδίας κατά τη διάρκεια του Amrit Kaal της Ινδίας.

Ο πρόεδρος της Bharti Enterprises, Sunil Bharti Mittal υπενθύμισε το όραμα που έδωσε ο Πρωθυπουργός με τη μορφή της Ψηφιακής Ινδίας που οδήγησε στην ανάπτυξη της ψηφιακής υποδομής με πυρετώδεις ρυθμούς. 

Υπογράμμισε τον μετασχηματισμό που επέφερε το τριαδικό όραμα JAM του Πρωθυπουργού και πώς ο κόσμος έλαβε υπόψη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ινδίας. 

Είπε ότι η Ψηφιακή Δημόσια Υποδομή (DPI) της Ινδίας ζηλεύει πολλές χώρες. 

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας του οράματος του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον Mittal, είναι η Make in India, και σημείωσε τα βήματα που έγιναν στον τομέα της μεταποίησης τον τελευταίο χρόνο.

«Η Ινδία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην κατασκευή. Εταιρείες όπως η Apple έως τη Dixon, η Samsung μέχρι την Tatas, κάθε εταιρεία, μικρή, μεγάλη ή startup ασχολούνται με την κατασκευή και η Ινδία έχει αναδειχθεί σε κατασκευαστικό έθνος, ειδικά για την ψηφιακή υποδομή σε τεράστια κλίμακα παγκόσμιου ηγέτη», είπε.

Ενημέρωσε ότι σε 5.000 πόλεις και 20.000 χωριά έχει ήδη πραγματοποιηθεί η διάθεση του Airtel 5G και ενημέρωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2024 θα καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα και αναφέρθηκε στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για το σκοπό αυτό.

«Αυτή θα είναι πραγματικά η ταχύτερη διάθεση 5G οπουδήποτε στον κόσμο», είπε.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Aditya Birla, Kumar Mangalam Birla ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την οραματική ηγεσία του στην οδήγηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ινδίας και επαίνεσε τη δέσμευσή του για την ψηφιακή ένταξη, η οποία έχει τις ρίζες του στην αρχή της «Antyodaya», όπου διασφαλίζονται οφέλη για όλους. 

Έδωσε πιστώσεις σε αυτήν την προσέγγιση για την ανάπτυξη της Ινδίας στην ψηφιακή εξέλιξη που έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. 

«Η Ινδία έχει αναδειχθεί ως πρωταθλητής του Παγκόσμιου Νότου εμπνευσμένη από το όραμα του Πρωθυπουργού», είπε ο Μπίρλα υπογραμμίζοντας ότι πολλές χώρες είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν τα πρωτοποριακά περιουσιακά στοιχεία δημόσιας υποδομής της Ινδίας όσον αφορά την ταυτότητα, τις πληρωμές και τη διαχείριση δεδομένων. 

Επανέλαβε ότι η Vodafone Idea δεσμεύεται να είναι υπεύθυνος εταίρος για την επίτευξη του οράματος του Πρωθυπουργού. 

Ανέφερε ότι η Ινδία ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη προτύπων για φουτουριστικές τεχνολογίες σε τομείς όπως το 6G υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού.

 

ΠΗΓΗ: indiablooms.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube