Weather Icon

ΜΜΕ: Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Αρμενία με νέα παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού

ΜΜΕ: Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Αρμενία με νέα παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού

Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει μια νέα παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού στον στρατηγικό της σύμμαχο στον Καύκασο – την Αρμενία – μετά την επιτυχή παράδοση της πρώτης παρτίδας όπλων πέρυσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Economic Times.

Η Αρμενία ενίσχυσε την άμυνά της με όπλα από την Ινδία και τη Γαλλία

“Ένας ανώτερος Αρμένιος αξιωματούχος επισκέφθηκε πρόσφατα το Νέο Δελχί για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα. Η Ινδία έχει καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος προμηθευτής όπλων ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Αρμενίας.

Ενώ οι λεπτομέρειες των νέων αποστολών παραμένουν αδιευκρίνιστες, παρατηρητές στην Αρμενία πιστεύουν ότι η αποστολή μπορεί να περιλαμβάνει εξοπλισμό που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Αρμενίας στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο υποστηρίζεται από το Πακιστάν και την Τουρκία.

Το προηγούμενο φορτίο της Ινδίας προς την Αρμενία περιλάμβανε εκτοξευτές πυροβολικού πολλαπλών πυραύλων Pinaka, αντιαρματικούς πυραύλους, ρουκέτες και πυρομαχικά. Τα όπλα φέρεται να παραδόθηκαν μέσω του Ιράν.

Οι παραδόσεις έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Αζερμπαϊτζάν.

Το σύστημα Pinaka είναι σημαντικό για την Αρμενία, ιδίως σε σχέση με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Αζερμπαϊτζάν.

Η οικονομική του αποδοτικότητα και η ευκολία χρήσης του το καθιστούν ιδανικό για την Αρμενία, δεδομένου ότι είναι παρόμοιο με το ρωσικής κατασκευής σύστημα GRAD.

Το νέο όπλο που παραδόθηκε στην Αρμενία δοκιμάζεται επί του παρόντος από τον αρμενικό στρατό και, σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές, τα αποτελέσματα ήταν ‘πολύ ικανοποιητικά’”, αναφέρει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

 

Συγκλονιστικές εξελίξεις! Η Ινδία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αρμενία μέσω Ιράν! Φονικοί πύραυλοι εναντίον του Αζερμπαϊτζάν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube