Weather Icon

Μέση Ανατολή: Το γεωπολιτικό σύμπλοκο της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστινίων

Μέση Ανατολή: Το γεωπολιτικό σύμπλοκο της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστινίων

Οι προεκτάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο των ΑΟΖ&Ενέργειας&Οικονομίας

Στις Αντιθέσεις, οι ευρύτερες προεκτάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο , στους δρόμους των αγωγών, της ενέργειας, των αγορών και της οικονομίας, στο σύμπλοκο των θαλάσσιων ζωνών, από την αιματηρή κρίση στην Μέση Ανατολή.

Η πρωτοποριακή διδακτορική διατριβή, ‘Ελληνα διδάκτορα – νομικού , στην περιώνυμη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 2022, όπου έγινε επιστημονικά αποδεκτό από τριμελή επιτροπή γ πρωτοβάθμιων καθηγητών με ειδικότητα στο Ενωσιακό (Ευρωπαϊκό Δίκαιο) αλλά και στο Διεθνές Δίκαιο, η πρόταση οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το Δίκαιο της Ε.Ε. μέσω της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αρχικά μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, υπό το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων με επίκεντρο την Μέση Ανατολή .

– Τι σηματοδοτεί και πως επηρεάζει την γεωστρατηγική εμφανών και αφανών δρώντων ισχύος, η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, η εμπλοκή τρίτων παικτών, το υπαρξιακό θέμα ασφάλειας του Ισραήλ μετά το φονικό χτύπημα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, τα αντίποινα , η τύχη και η τραγωδία 2 εκατομμυρίων Παλαιστινιών στη Λωρίδα της Γάζας και οι πολιτικές στοχεύσεις της επόμενης ημέρας για όλους τους εμπλεκόμενους.

– Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό , υπό το βάρος της Μεσανατολικής κρίσης.

Στο στούντιο των Αντιθέσεων ο νομικός του Δ.Σ.Α. και Δρ. στη Νομική Σχολή του Αμβούργου Γεώργιος Ανθρακεύς, αναλύει γιατί ο καθορισμός ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας μπορεί να γίνει σύμφωνα με το Δίκαιο της Ε.Ε. , χωρίς Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αμβούργο και γιατί συνδέει των καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο με τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στην εκπομπή , καταθέτουν την οπτική τους για τις δραματικές εξελίξεις και τις γεωπολιτικές προεκτάσεις οι :

-Δημήτρης Καραϊτίδης, Πρέσβης ε.τ

– Ζαν Κοέν
Ανταποκριτής της Ισραηλινής ραδιοφωνίας στην Ελλάδα

– Θράσος Ευτυχίδης
Διεθνολόγος / Οικονομολόγος

– Βαγγέλης Πισσίας
Δρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, με πολύχρονη συνεργασία με τις Παλαιστινιακές αρχές στην Δυτική Όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας

“ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube