REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Πολιτική 12 Οκτωβρίου 2023

Μας ξεπέρασαν οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί – Σύντομα και οι Βούλγαροι

Μας ξεπέρασαν οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί – Σύντομα και οι Βούλγαροι

του Σπύρου Δημητρέλη

Ο πρωθυπουργός είπε πολύ ενθαρρυντικά πράγματα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Το σημαντικότερο από αυτά είναι ότι έχει διαβάσει πολιτική ιστορία της Ελλάδας και γνωρίζει ότι, συνήθως, οι δεύτερες θητείες μιας κυβέρνησης είναι θητείες εφησυχασμού και αδράνειας και ότι με τη δική του κυβέρνηση αυτό δεν θα γίνει. “Δεν έχω καμία πρόθεση να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο. Δεν είναι αυτή η εντολή του λαού που έλαβα στις εκλογές του Ιουνίου. Σκοπεύω να τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των πολιτών και να υλοποιήσω τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες δεσμευτήκαμε και αυτό θα κάνω…”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κουβέντα για ανάγκη πραγματικών μεταρρυθμίσεων γίνεται ακόμη πιο έντονη και αναγκαία αν αναγνώσει κάποιος τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, της γνωστής Eurostat, για την κατάταξη των χωρών με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα προσαρμοσμένου σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Δηλαδή το πραγματικό μέσο εισοδηματικό επίπεδο των χωρών της ΕΕ, αφού έχουν ληφθεί υπόψη οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών σε κάθε χώρα.

Η ανάγνωση των στοιχείων δεν μπορεί παρά να προκαλέσει στον Έλληνα μια απογοήτευση έως και θλίψη. Αλλά είναι και μια απόδειξη για όλα όσα έχουν γίνει λάθος σε αυτήν τη χώρα τον τελευταίο τουλάχιστον μισό αιώνα, τα οποία έχουν καταδικάσει τη χώρα σε ανάπτυξη με ρυθμό χελώνας όταν άλλοι τρέχουν με Ferrari.  

Σε αυτήν την κατάταξη, λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος, ξεπερνώντας οριακά τη Σλοβακία και έχοντας μια σχετική διαφορά από τη Βουλγαρία. Καθαρά σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα βρίσκεται το σύνολο των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Ευρώπης, όπως Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Λεττονία κ.ά.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube