Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι επέκρινε την επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που βρίσκεται «πέρα από τα όρια της αυτοάμυνας».

Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου «να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων στον πολιορκημένο θύλακα.

Ο Ουάνγκ έκανε αυτές τις δηλώσδεις κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν το Σάββατο, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ουάνγκ υπογράμμισε ότι «όλα τα μέρη δεν πρέπει να λάβουν δράση προς την κλιμάκωση της κατάστασης και θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο.

Ο Κινέζος απεσταλμένος θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή

Ο απεσταλμένος της Κίνας στη Μέση Ανατολή  Ζάι Τζουν θα επισκεφθεί την περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα για να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Ζάι «θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα για να συντονιστεί με διάφορα μέρη για κατάπαυση του πυρός, για να προστατεύσει τους αμάχους, να διευκολύνει την κατάσταση και να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες», αναφέρει το CCTV.

Ναυτεμπορική