Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 27 Οκτωβρίου 2023

Κινεζικό μαχητικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μόλις 3,5 μ. από αμερικανικό βομβαρδιστικό

Κινεζικό μαχητικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μόλις 3,5 μ. από αμερικανικό βομβαρδιστικό

Μια ακατανόητη ενέργεια

Ο Κινέζος πιλότος «πέταξε με ανασφαλή και αντιεπαγγελματικό τρόπο, επέδειξε κακή πτητική ικανότητα πλησιάζοντας με ανεξέλεγκτη υπερβολική ταχύτητα, πετώντας κάτω, μπροστά και σε απόσταση 3,5 μέτρων από το B-52, θέτοντας και τα δύο αεροσκάφη σε κίνδυνο σύγκρουσης», ανέφερε η αμερικανική Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. «Ανησυχούμε ότι ο πιλότος αυτός δεν είχε επίγνωση του πόσο κοντά έφτασε στο να προκαλέσει σύγκρουση».

Η είδηση της τελευταίας κινεζικής αναχαίτισης, όπως αναφέρει το αμερικανικό CNN,  έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι όταν επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, μετέδωσε το CNN την Πέμπτη. Δεν είναι σαφές αν η συνάντηση θα είναι μια επίσημη συζήτηση ή μια πιο ανεπίσημη συνάντηση και χαιρετισμό. Ο Γουάνγκ αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την Πέμπτη και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ενδέχεται επίσης να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του APEC στο Σαν Φρανσίσκο τον επόμενο μήνα, αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει οριστικοποιημένα σχέδια.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έδωσαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα αμφότερες πλάνα που κατηγορούν η μία την άλλη για προκλητικούς ελιγμούς εντός και γύρω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, κλιμακώνοντας τις εντάσεις σχετικά με την αμφισβητούμενη υδάτινη οδό.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube