Weather Icon

Ιορδανία: Συνάντηση Μπάιντεν με Σίσι και Αμπάς την Τετάρτη

Ιορδανία: Συνάντηση Μπάιντεν με Σίσι και Αμπάς την Τετάρτη

Φωτ.: AP

Τρετραμερής με σημασία

Τετραμερή σύνοδο κορυφής θα φιλοξενήσει αύριο η Ιορδανία με τη συμμετοχή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και των ηγετών της Αιγύπτου, των Παλαιστινίων και της Ιορδανίας.

Εχοντας ως κεντρικό θέμα τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί την Τετάρτη στο Αμμάν για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β΄, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν «θα επαναλάβει ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση και θα συζητήσει εκ νέου τις ανθρωπιστικές ανάγκες όλων των αμάχων στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Σήμερα, ο Μπάιντεν βρίσκεται στο εμπόλεμο Ισραήλ. Η επίσκεψη «έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για το Ισραήλ, για την περιοχή και για τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν νωρίς σήμερα, Τρίτη, έπειτα από περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών με τον Νετανιάχου και άλλους κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει ως πρώτο στόχο να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που προχωρά σε αντίποινα έναντι της Χαμάς. Παράλληλα, με την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, ο Μπάιντεν θα επιδιώξει επίσης να ασκήσει πίεση στα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου τα αντίποινα να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες μεταξύ αμάχων.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube