Weather Icon

Ιλμπέρ Ορταϊλί, Τούρκος ιστορικός: “Πρέπει να κλείσει για πάντα η Αγία Σοφία για να μην καταρρεύσει”

Ιλμπέρ Ορταϊλί, Τούρκος ιστορικός: “Πρέπει να κλείσει για πάντα η Αγία Σοφία για να μην καταρρεύσει”

Ο Τούρκος ιστορικός προειδοποιεί ότι η Αγία Σοφία κινδυνεύει

“Αν δεν κλείσουν την Αγία Σοφία θα καταρρεύσει. Πρέπει να κλείσει για πάντα και να γίνουν μόνιμα έργα αποκατάστασης” προειδοποίησε διακεκριμένος Τούρκος ιστορικός.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ιλμπέρ Ορταϊλί έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του για την ελεύθερη είσοδο δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που καταπονούν το μνημείο.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου που ανέφερε “εσύ πάντα το έλεγες πως η Αγία Σοφία δεν αντέχει τόσους πολλούς επισκέπτες”, ο Τούρκος ιστορικός επανέλαβε: “Δεν αντέχει σίγουρα”. και σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται η είσοδος τόσων ανθρώπων σε ένα κτίριο 1.500 ετών.

“Γι’ αυτό πρέπει να την κλείσουν και να αποκατασταθεί. Aιώνια αποκατάσταση. Μέχρι τώρα ασχολούνταν με την αποκατάσταση στα επάνω σημεία. Αυτά ήταν για μόστρα. Πρέπει να ασχοληθούν με τη βάση, τα θεμέλια. Οι υπόγειες στοές της (Αγίας Σοφίας) φτάνουν μέχρι το παλάτι (Τοπκαπί)”, είπε χαρακτηριστικά ο Ορταϊλί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube