Weather Icon
Ισραήλ , Κύπρος , Παλαιστίνη 10 Οκτωβρίου 2023

Η Χαμάς δεν καταλαβαίνει από “Φεστιβάλ για την Ειρήνη”

Η Χαμάς δεν καταλαβαίνει από “Φεστιβάλ για την Ειρήνη”

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ 250 ειρηνιστές!

Η Χαμάς δεν καταλαβαίνει από «Φεστιβάλ για την Ειρήνη»!

Το ίδιο ισχύει και για τους Γκρίζους Λύκους, τους τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όλους τους άλλους ακραίους Ισλαμιστές.

Και εγώ Ειρηνιστής είμαι!

Τα Χριστούγεννα του 2000 μπήκα στη Λωρίδα της Γάζας ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής.

Μια μέρα προηγουμένως είχαν ξεκινήσει εχθροπραξίες και είδα από κοντά τι σημαίνει πόλεμος, φόβος και αγωνία για τη ζωή σου. Δεν το μετάνιωσα όμως ποτέ.

Στο ενδιάμεσο των εργασιών που είχαμε, βρήκαμε χρόνο και επισκεφθήκαμε το σπίτι του 2ου (ή 3ου δεν θυμάμαι ακριβώς) αξιωματούχου στην ιεραρχία της Φατάχ, κάτω από τον Αράφατ.

Παρόλη την κακή κατάσταση της οικοδομής, καταλάβαινες αμέσως ότι επρόκειτο για αρχοντικό. Μεγάλο σαλόνι, με όλους τους τοίχους επενδυμένους με βιβλιοθήκες. Αμέτρητα βιβλία και ο άνθρωπος πραγματικός διανοούμενος. Ιδεολόγος, ήρεμος, ανθρωπιστής. Μας ευχαρίστησε για την προσφορά μας, μας ανέπτυξε το σκεπτικό του αγώνα τους και στο τέλος μας είπε γεμάτος αγωνία: «Αν η Χαμάς (είχε δημιουργηθεί μια δεκαετία προηγουμένως) δυναμώσει και αποκτήσει το πάνω χέρι στη Λωρίδα της Γάζας, θα επιφέρει μεγάλα δεινά στους Παλαιστίνιους. Είναι άμυαλοι φανατικοί»!

Αυτό δηλαδή που βλέπουμε σήμερα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τον «αγώνα των Παλαιστινίων» όπως ωραιοποιημένα είχαμε πολλοί μέσα στο μυαλό μας.

Άλλο πράγμα είναι να διαβάζεις Σενέρ Λεβέντ (και να λες: «μάλιστα, αξίζει να αγωνιστούμε για την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων») και άλλο πράγμα να έχουν επικρατήσει οι Γκρίζοι Λύκοι και εσύ να διοργανώνεις «Φεστιβάλ για την Ειρήνη»!

Άλλο πράγμα να λες ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες (απ’ όπου κι αν προέρχονται) και άλλο να ανεμίζουν οι σημαίες των εξτρεμιστών (που εσκεμμένα μας στέλνει ο Ερντογάν) στις εκδηλώσεις σου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

 

Σχόλιο του Μάριο Πουλίκκα στο Facebook

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube