Weather Icon

Μας εμπαίζει “κανονικά” ο Ράμα: Κατανοώ την οπτική Μητσοτάκη – Για αυτό κάποιοι είναι αντιπολίτευση και άλλοι κυβέρνηση

Μας εμπαίζει “κανονικά” ο Ράμα: Κατανοώ την οπτική Μητσοτάκη – Για αυτό κάποιοι είναι αντιπολίτευση και άλλοι κυβέρνηση

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ρίχνει δούλεμα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα

Τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επικείμενη επίσκεψή του την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα, προκειμένου να μιλήσει προεκλογικά σε ομοεθνείς του, σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Ειδικότερα, επισήμανε ότι «Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την οπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός» και πρόσθεσε πως «η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό».

Ακολούθως σημειώνει ότι «όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η  επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή 12 Μαΐου, δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιαδήποτε συγκεκριμένα αφηγήματα που μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας».

Συνεχίζοντας σημειώνει ότο «αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας μακροχρόνιας προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, για να συνεργαστώ με Αλβανούς που ζουν στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και το Vision Albania 2030. Όλα αυτά αφορούν την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα» και καταλήγει: «Τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος στο παρασκήνιο».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube