Weather Icon

Έτοιμοι οι Γερμανοί κομάντο στην Κύπρο για τον πόλεμο στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμοι οι Γερμανοί κομάντο στην Κύπρο για τον πόλεμο στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο από την μεταφορά της αποστολή  της γερμανικής ομάδας κομάντο «Kommando Spezialkräfte» (Special Forces Command, KSK) στην Κύπρο με σκοπό την μεταφορά τους στο Ισραήλ κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μεταφορά φαίνεται ότι γίνεται μέσω των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι.

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του Γερμανικού Στρατού (KSK), η μονάδα Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού (KSM), γνωστή και ως κολυμβητές μάχης, και η μονάδα Ειδικών Δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Άμυνας (Bundeswehr) που ειδικεύεται στη διάσωση ομήρων (GSG 9), αναπτύχθηκαν όλα στην Κύπρο, ανέφερε η Bild στις 19 Οκτωβρίου, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας.

Πολλά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Airbus A400M Atlas και Lockheed C-130 Hercules, μεταφέρθηκαν επίσης στην Κύπρο, σύμφωνα με την γερμανική Bild.

«Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για όλες τις επιλογές», ανακοίνωσε το Βερολίνο, που σημαίνει ότι οι γερμανικές δυνάμεις θα είναι απολύτως έτοιμες να αναπτυχθούν για να πολεμήσουν ανά πάσα στιγμή.

Τα ολλανδικά Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ανακοίνωσαν στις 18 Οκτωβρίου ότι στέλνουν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules που φέρνουν 200 στρατιώτες στην Κύπρο, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν γρήγορα εάν η κατάσταση στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη επιδεινωθεί περαιτέρω.

Εκτός από τα πληρώματα C-130, η στρατιωτική ομάδα αποτελείται από ένα απόσπασμα πεζοναυτών και προσωπικό υποστήριξης. Οι γερμανικές και ολλανδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο ως μέρος μιας ευρύτερης συσσώρευσης δυτικών δυνάμεων στην περιοχή για υποστήριξη του Ισραήλ.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το γερμανικό ποολεμικό πλοίο FGS Frankfurt Am-Main (A1412) «Combat Support Ship» είναι  αγκυροβολημένο στη Λεμεσό 

ΠΗΓΗ: SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube