Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Τουρκία 4 Οκτωβρίου 2023

Anadolu: Το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σύνοδο της Γρανάδας μετά την απόρριψη συμμετοχής της Τουρκίας

Anadolu: Το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σύνοδο της Γρανάδας μετά την απόρριψη συμμετοχής της Τουρκίας

Για απόρριψη της συμμετοχής της Τουρκίας στην αυριανή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα της Ισπανίας κάνει λόγο, σε ανάρτησή του, το πρακτορείο «Anadolu» και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, αρνήθηκε να συμμετάσχει και το Αζερμπαϊτζάν.

«Το Αζερμπαϊτζάν αρνείται να συμμετάσχει στη συνάντηση της Γρανάδας με την Αρμενία, την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς απορρίφθηκε η συμμετοχή της Τουρκίας» τονίζεται στην ανάρτηση του τουρκικού πρακτορείου.

 

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό πως ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε λόγω ασθένειας όλες τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις για σήμερα και αύριο. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προγραμματίσει να μεταβεί στη Γρανάδα για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία θα συμμετείχε η Τουρκία μαζί με περίπου 45 χώρες. Στη ίδια Σύνοδο θα βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός σύντομου τετ α τετ μεταξύ των δύο ηγετών.

πηγη: PROTOTHEMA.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube