Weather Icon
Γαλλία , Ινδία 1 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας για τους δεσμούς με την Ινδία: Μία συνεργασία για τον πλανήτη

Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας για τους δεσμούς με την Ινδία: Μία συνεργασία για τον πλανήτη

Οι δεσμοί Γαλλίας και Ινδίας έχουν εξελιχθεί σε μία συνεργασία για τον πλανήτη, σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών, Καθρίν Κολονά και το Παρίσι προσπαθεί τώρα να σφυρηλατήσει νέες συμμαχίες με την Ινδία στον Ινδικό Ωκεανό και τον Ειρηνικό .

«Η συνεργασία μας με την Ινδία έχει μεγαλώσει και έχει γίνει μια συνεργασία για τον πλανήτη. Τώρα επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε νέες αλληλεγγύες σθνεργασίες με την Ινδία στον Ινδικό Ωκεανό και στον Ειρηνικό», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών στην ετήσια Διάσκεψη των Γάλλων Πρεσβευτών.

Είπε ότι η ισχύς της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ινδίας-Γαλλίας απεικονίστηκε έντονα στις 14 Ιουλίου όταν ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, επισκέφθηκε το Παρίσι.

«Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να εδραιώνουμε νέες συνεργασίες που βασίζονται στην αλληλεγγύη τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, όπου η διπλωματία μας επιβεβαιώνεται στην υπηρεσία των κυρίαρχων συμφερόντων μας, σεβόμενη το κράτος δικαίου, απορρίπτοντας την εξάρτηση και την ευθυγράμμιση, αλλά χωρίς αμφισημίες για τις συμμαχίες μας και ως εκ τούτου χωρίς ισάριθμες αποστάσεις», είπε .

Κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Γαλλία τον Ιούλιο , ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έλαβε τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Σε στρατιωτικές ή πολιτικές τάξεις, είναι η υψηλότερη τιμή της Γαλλίας . Ο πρωθυπουργός Μόντι έγινε ο πρώτος αποδέκτης της συγκεκριμένης τιμής στη χώρα του. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον υποδέχτηκαν η Μπριζίτ Μακρόν, η πρώτη κυρία της Γαλλίας , και ο πρόεδρος Μακρόν.

ΠΗΓΗ: The Daily Guardian

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube