Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 17 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer: Ξεπερνούν τις δυνατότητες της Συμμαχίας οι απαιτήσεις της Ουκρανίας σε όπλα

Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer: Ξεπερνούν τις δυνατότητες της Συμμαχίας οι απαιτήσεις της Ουκρανίας σε όπλα

Δυσκολίες στο ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της Ουκρανίας

“Όταν σκέφτονται να δώσουν όπλα ή πυρομαχικά, πρέπει να σκεφτούν την ίδια την απόφαση, “Χορηγώ;”.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer παραδέχτηκε το Σάββατο 16/9 ότι τα αιτήματα της Ουκρανίας για όπλα και πυρομαχικά, καθώς και ο όγκος της αμυντικής παραγωγής που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία, είναι «τεράστια» και υπερβαίνουν τις παραγωγικές δυνατότητες της συμμαχίας.

“Ο όγκος των όπλων και των πυρομαχικών που απαιτεί η Ουκρανία είναι τεράστιος… Η κλίμακα και ο όγκος αυτών που χρησιμοποιούνται ξεπερνούν την παραγωγική μας ικανότητα”, δήλωσε ο Bauer σε συνέντευξη Τύπου στη Νορβηγία.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής είπε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που αποφασίζουν να προμηθεύσουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία πρέπει να σκεφτούν τους κινδύνους για τη δική τους ασφάλεια.

“Όταν σκέφτονται να δώσουν όπλα ή πυρομαχικά, πρέπει να σκεφτούν την ίδια την απόφαση, “Χορηγώ;”.
Δεύτερον, ποιος είναι ο κίνδυνος που διατρέχω ενάντια στην ετοιμότητά μου στο ΝΑΤΟ, στη χώρα μου” είπε ο Bauer.

Από την άποψη αυτή, ο στρατιωτικός αξιωματούχος κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στον αμυντικό τομέα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η Μόσχα καταδίκασε τις ξένες στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία.

Τον Απρίλιο του 2022, η Ρωσία έστειλε διπλωματική νότα σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ για το θέμα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube