Weather Icon

Πρόεδρος κόμματος του Κασμίρ από το βήμα του ΟΗΕ: Λάβετε υπόψιν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ και στο Γκιλγκίτ Μπαλιτστάν

Πρόεδρος κόμματος του Κασμίρ από το βήμα του ΟΗΕ: Λάβετε υπόψιν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ και στο Γκιλγκίτ Μπαλιτστάν

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος του Ενωμένου Λαϊκού Κασμίρ (UKPNP), Sardar Shaukat Ali Kashmiri, προέτρεψε τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν υπόψη τις παραβιάσεις που λαμβάνουν χώρα στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ (PoK) και στο Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν (σ.σ. η βορειότερη διοικητική επικράτεια στο Πακιστάν).

Στην 54η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο Kashmiri είπε ότι το Πακιστάν έχει επιβάλει μια «εξωγήινη κουλτούρα» στο PoK και στο Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν. Έχει στερήσει από τους ντόπιους την ιστορία, τους φυσικούς πόρους, τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισλαμαμπάντ σοβαρές παραβιάσεις διαφόρων διεθνών νόμων.

Σχολιάζοντα  στη Γενική Συνέλευση το “Θέμα 3” της ημερήσιας διάταξης  με τίτλο “Προαγωγή και προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη”, είπε: «Εγώ εκ μέρους της οργάνωσής μας ζητώ από τα Ηνωμένα Έθνη να λάβετε υπόψη αυτές τις παραβιάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Αζάντ Κασμίρ  και στο Γκιλτζίτ Μπαλτιστάν και ζητήστε από το Πακιστάν να υπερασπιστεί και να εγγυηθεί όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη».

«Η οργάνωσή μας υποστήριξε διαρκώς να επιστήσει την προσοχή αυτού του αυγουστιάτικου συμβουλίου ότι τα κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη σε διάφορες διεθνείς συμβάσεις και μέσα είναι υποχρεωμένα να διασφαλίζουν τα Αστικά, Πολιτικά, Οικονομικά Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του Δικαιώματος στην Ανάπτυξη υπό τη διοίκησή τους και στις περιφέρειες που δεν αποτελούν συνταγματικό μέρος τέτοιων χωρών», είπε ο Κασμίρι.

«Ωστόσο, ο λαός του υπό Πακιστανική Διοίκηση Αζάντ Τζαμού και Κασμίρ και Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως. Το Ισλαμαμπάντ έχει επιβάλει μια εξωγήινη κουλτούρα και στις δύο περιφέρειες. Η στέρηση από τους ντόπιους από την ιστορία, τους φυσικούς πόρους, τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους μέσω του ιδρύματος και του μέσου του εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών, είναι σοβαρές παραβιάσεις διαφόρων διεθνών νόμων», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Indiablooms.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube