Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Καιρίδης πάει Τουρκία για το μεταναστευτικό! Ο Τούρκος ΥΠΕΣ αποκάλυψε ότι επικοινωνούν μέσω WhatsApp

Ο Καιρίδης πάει Τουρκία για το μεταναστευτικό! Ο Τούρκος ΥΠΕΣ αποκάλυψε ότι επικοινωνούν μέσω WhatsApp

Γράφει η Μαρία Ζαχαράκη/ethnos.gr

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγιά, επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει στηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, τον κ. Καιρίδη και έχουν φτάσει να συζητούν πλέον συγκεκριμένα βήματα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Αποκάλυψε ότι από τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών δεν θα περνάει πια κανένας.

Από τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού, φαίνεται ότι υπάρχει ήδη μία προ-συμφωνία, ενώ φαίνεται πως είδαμε ήδη τα πρώτα σημάδια εφαρμογής της το περασμένο σαββατοκύριακο όπου η τουρκική αστυνομία εμπόδισε με κάθε μέσο τους μετανάστες να πλησιάσουν τα ελληνικά σύνορα στην Αδριανούπολη. Άρα, η συνεννόηση και συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας έχει περάσει και σε πράξεις και μάλιστα για ένα θέμα πολύ καυτό.

Ο Αλί Γερλίκαγιά είπε επίσης ότι συνεννοούνται για ο,τιδήποτε και άμεσα με τον Δημήτρη Καιρίδη μέσω της εφαρμογής Whatsapp και ότι υπάρχει ισχυρή συνεργασία με τον Έλληνα ομόλογό του.

Αυτό που συζητούν τώρα είναι να υπάρξει η ίδια συνεργασία και αποτροπή και στη θάλασσα, καθώς όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, όταν κλείνεις την πρόσβαση από τα χερσαία, στρέφονται προς τα θαλάσσια σύνορα για να φύγουν προς την Ευρώπη.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Καιρίδης θα ταξιδέψει σύντομα μάλιστα στην Τουρκία αλλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία.

Επομένως, σήμερα και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι κάτι κινείται ήδη στο μεταναστευτικό χωρίς να περιμένουν το Δεκέμβριο και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube