Weather Icon

Αρμένιος Τουρκολόγος: Κατέρρευσε ο μύθος για την περιφερειακή φήμη του Ερντογάν

Αρμένιος Τουρκολόγος: Κατέρρευσε ο μύθος για την περιφερειακή φήμη του Ερντογάν

“Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα έπειθε τον φίλο του Πούτιν, τουλάχιστον όσον αφορά τη συμφωνία για τα σιτηρά. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση”, αναφέρει. 

Όπως μεταδίδει το news.am, o τουρκολόγος-κουρδολόγος Καρέν Οβανισιάν έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Ας καταγράψουμε ότι η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν δεν έδωσε κανένα αποτέλεσμα.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πάει ο Πούτιν στην Τουρκία, αλλά αυτή η πρόθεση ακυρώθηκε και μετά ο Ερντογάν αποφάσισε ότι θα πάει στη συνάντηση με τον Πούτιν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αφού πέρασε αυτό το στάδιο, το δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου – μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στη Ρωσία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ερντογάν ήταν αρκετά σίγουρος ότι η συνάντηση θα έδινε αποτελέσματα, επιπλέον ότι θα υπογραφούν ορισμένα έγγραφα, αν όχι πολιτικά, τουλάχιστον οικονομικά. Σαφής απόδειξη ήταν και η σύνθεση της αντιπροσωπίας, στο οικονομικό μπλοκ της οποίας μπήκαν αρκετά σοβαροί ειδικοί.

Ούτως ή άλλως, η συνάντηση που διήρκησε μιάμιση ώρα ήταν άκαρπη. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν το συζητούν από χθες το απόγευμα, παρατηρώντας σωστά ότι ο μύθος για την περιφερειακή φήμη του Ερντογάν έχει καταρρεύσει.

Πολύ σημαντικές ήταν και εδώ οι υποσχέσεις του Ερντογάν προς τη Δύση, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν υλοποιήθηκαν. Και ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα έπειθε τον φίλο του Πούτιν, τουλάχιστον όσον αφορά τη συμφωνία για τα σιτηρά. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. 

Θα μπορέσει να διατηρήσει τη φήμη ενός ανθρώπου που είναι περήφανος για την εξουσία του και επιλύει ζητήματα παντού και θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη Δύση στις εκλογές ή όχι; Νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρει σε αυτή τη φάση. Και μετά την απόρριψη από τον Πούτιν, νομίζω ότι θα αγριέψει και μπορεί να υιοθετήσει μια πιο σκληρή θέση απέναντι στη Ρωσία. Αυτό θα γίνει σαφές τις επόμενες εβδομάδες, αν όχι τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: El.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube