Weather Icon
Ινδία , Κίνα , Οικονομία & Αγορές 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αμερικανός επενδυτής δήλωσε ότι η Ινδία έχει τον υψηλότερο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης

Αμερικανός επενδυτής δήλωσε ότι η Ινδία έχει τον υψηλότερο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης

Tον υψηλότερο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης έχει η Ινδία, σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή Ray Dalio. Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής All-In που διεξήχθη από το Podcast All-In, ο Dalio χαρακτήρισε την Ινδία “σημαντική”, είπε ότι το Νέο Δελχί είναι εκεί που ήταν η Κίνα όταν άρχισε να πηγαίνει εκεί το 1984.

Ο Dalio είναι Αμερικανός επενδυτής και διαχειριστής hedge fund και ιδρυτής της Bridgewater Associates, ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο.

Στο podcast που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων YouTube, ο Dalio συνέκρινε τον Πρωθυπουργό Narendra Modi με τον πρώην Πρόεδρο της Κίνας Deng Xiaoping και μίλησε για μαζική μεταρρύθμιση, ανάπτυξη και δημιουργικότητα στην Ινδία. Το 2014, όταν ο Ναρέντρα Μόντι ορκίστηκε Πρωθυπουργός, η Ινδία ήταν η 10η μεγαλύτερη οικονομία. Το 2022, η Ινδία έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία που ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ινδική οικονομία βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη θέση και βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Στην All-In Summit 2023 στο Royce Hall στην πανεπιστημιούπολη του UCLA στο Λος Άντζελες, ο Dalio δήλωσε: “Έχουμε δεκαετείς εκτιμήσεις ρυθμού ανάπτυξης για την Κίνα, την Ινδία και όλες τις χώρες, τις 22 κορυφαίες χώρες. Και θα μπορούσατε να το δείτε στο διαδίκτυο αν θέλετε, ανά χώρα, και οι λόγοι για αυτό, η Ινδία έχει τον υψηλότερο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης.”

“Νομίζω ότι η Ινδία είναι εκεί που ήταν η Κίνα όταν άρχισα να πηγαίνω. Άρχισα να πηγαίνω το 1984. Έτσι, αν κοιτάξετε την επιδερμίδα, το κατά κεφαλήν εισόδημα, και νομίζω ότι ο Modi είναι ένας Deng Xiaoping, έτσι ώστε να έχετε μια μαζική μεταρρύθμιση, ανάπτυξη, δημιουργικότητα, όλα αυτά τα στοιχεία. Υπάρχουν, φυσικά, ζητήματα, ζητήματα κινδύνου, αλλά η Ινδία είναι πολύ σημαντική”, πρόσθεσε.
Ο Ray Dalio υπενθύμισε ότι οι ουδέτερες χώρες στην ιστορία έκαναν το καλύτερο. Σημείωσε ότι έθνη όπως η Ινδία, που έχουν διατηρήσει ουδέτερη στάση, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας θα είναι οι καθαροί δικαιούχοι.

“Επίσης, στην ιστορία, οι χώρες που ήταν οι ουδέτερες χώρες έκαναν το καλύτερο. Έτσι, με άλλα λόγια, καλύτερα από τους νικητές σε πολέμους. Έτσι, καθώς έχουμε αυτή τη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και των συμμάχων της, της Ρωσίας και ούτω καθεξής, καθώς βλέπουμε αυτή τη σύνθεση, χώρες που βρίσκονται στη μέση, όπως η Ινδία, θα είναι καθαροί δικαιούχοι αυτού”, είπε.

Νωρίτερα στις 14 Σεπτεμβρίου, οι αξιολογήσεις της Fitch διατήρησαν την πρόβλεψη ανάπτυξης της Ινδίας για το τρέχον δημοσιονομικό στο 6,3%, λέγοντας ότι η ινδική οικονομία συνεχίζει να δείχνει ανθεκτικότητα. Τον Ιούνιο, οι αξιολογήσεις της Fitch αύξησαν την πρόβλεψη ανάπτυξης της Ινδίας για το 2023-24 στο 6,3% από την προηγούμενη εκτίμηση του 6,0% τον Μάρτιο-καθιστώντας τη χώρα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο. (ANI)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube