Weather Icon

ΥΠΕΞ προς Ερντογάν: Αντιπαραγωγικές οι εχθροπαθείς δηλώσεις

ΥΠΕΞ προς Ερντογάν: Αντιπαραγωγικές οι εχθροπαθείς δηλώσεις

«Εχθροπαθείς» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών δημόσιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο».

Σημειώνεται ότι, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

Νωρίτερα, ωστόσο, είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα με τους γείτονές της.

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟ μετά τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία για την «Ημέρα Νίκης»

Διάβημα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ απέστειλε χθες, Πέμπτη, η Αθήνα σχετικά με την συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας (LANDCOM) στη Σμύρνη προς την Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται «απαράδεκτο» να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας.

Σημειώνεται ότι η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), που εδρεύει στη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Αντιπαραγωγικές οι εχθροπαθείς δηλώσεις 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube