Weather Icon
Βουλγαρία , Ρωσία 16 Αυγούστου 2023

Βουλγαρία: Η Ρωσία παύει την προμήθεια ανταλλακτικών – Τι απαντά ο Βουλγαρος ΥΠΑΜ

Βουλγαρία: Η Ρωσία παύει την προμήθεια ανταλλακτικών – Τι απαντά ο Βουλγαρος ΥΠΑΜ

Ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ απαντά στη Ρωσία

Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες βουλγαρικές εταιρίες εργάζονται με άδειες για την κατασκευή ή την επισκευή ρωσικού αμυντικού εξοπλισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ στους δημοσιογράφους.

Σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις αναζητούν εναλλακτικές πηγές τεχνογνωσίας, σημείωσε. Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις που δεν αναγνωρίζονται και δεν πρόκειται να αναγνωριστούν από το βουλγαρικό κράτος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι η Ρωσία αναστέλλει την προμήθεια ανταλλακτικών και ανακαλεί τις άδειες επισκευής για “μη φιλικές χώρες” που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία.

“Συγκεκριμένα, ανακαλούνται οι άδειες που διαθέτουν εταιρίες για το δικαίωμα επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού ρωσικής/σοβιετικής κατασκευής. Για παράδειγμα, σε ορισμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Βουλγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία έχουν ανακληθεί οι άδειες τους για την επισκευή ελικοπτέρων Mi”, δήλωσε ο Σουγκάγιεφ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Army-2023.

“Οι προμήθειες ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για αεροσκάφη και άλλον εξοπλισμό ρωσικής/σοβιετικής κατασκευής που βρίσκονται σε μη φιλικές χώρες έχουν επίσης σταματήσει”, πρόσθεσε ο Σουγκάγιεφ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube