Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 13 Αυγούστου 2023

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου

Πιθανή επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να καθορίσουν ακριβώς τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης το συντομότερο δυνατό

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι AHaber σε ρεπορτάζ του επικαλούμενο πηγές της τουρκικής προεδρίας υποστήριξε ότι οι ηγέτες Τουρκίας και Ρωσίας Recep Tayyip Erdogan και Vladimir Putin μπορούν να έχουν προσωπικές συνομιλίες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται η επίσκεψη Erdogan στη Ρωσία.

«Προς τα τέλη Αυγούστου είναι πιθανή η συνάντηση του Erdogan με τον Putin.
Αναμένουμε επίσκεψη Putin στην Τουρκία, αλλά είναι πιθανή και μια επίσκεψη προς την άλλη κατεύθυνση (επίσκεψη Erdogan στη Ρωσία).
Στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται συνάντηση των δύο ηγετών, με ατζέντα που θα συμπεριλαμβάνει τη «συμφωνία των σιτηρών, δήλωσε στον αέρα του καναλιού η δημοσιογράφος Ruyya Akkoush.
Σύμφωνα με τη ίδια, το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι σημαντικό όχι μόνο για τη Ρωσία και την Τουρκία, αλλά και για τις αφρικανικές χώρες που έχουν ανάγκη από τα σιτηρά ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη σιτοδεία.
Ο Erdogan προγραμματίζει επίσης μια σειρά από ξένες επισκέψεις, συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου θα επισκεφθεί την Ουγγαρία, στις 9-10 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία και από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, D, Peskov , δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Putin και ο Erdogan συμφώνησαν να καθορίσουν ακριβώς τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επικείμενη ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών περιλαμβάνει τις διμερείς σχέσεις, την Ουκρανία και το θέμα της συμφωνίας των σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube