Weather Icon

Το νέο επεισόδιο της τουρκικής εισβολής και κατοχής! Η ιταλική “La Repubblica” διαφημίζει διακοπές στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο

Το νέο επεισόδιο της τουρκικής εισβολής και κατοχής! Η ιταλική “La Repubblica” διαφημίζει διακοπές στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο

Η ανάρτηση στην ιταλική “La Repubblica” τιτλοφορείται ως «Τουρισμός «Urbex» στην Κύπρο κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων». Έχουν ανέβει φωτογραφίες από εγκαταλελειμένο λούνα παρκ, άνθρωποι ποζάρουν μπροστά σε ερειπωμένα εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροπλάνο και όχι μόνο.

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Τα γεγονότα στην Πύλα, με την επίθεση Τουρκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, στις 18 Αυγούστου 2023 επιβεβαίωσαν, ότι ο Αττίλας 3 είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο. Η τουρκική εισβολή και κατοχή συνεχίζεται αδυσώπητα και οι ελληνοκυπριακές αρχές δείχνουν αδυναμία να αντιδράσουν, αφού η Μεγαλόνησος έχει εγκαταλειφθεί πλέον και από την Ελλάδα, παρότι είναι εγγυήτρια δύναμη…

Ωστόσο τα παραδείγματα της τουρκικής επέλασης στην Κύπρο μας είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. Πρόσφατα ήταν οι ημέρες μνήμης των αδικοχαμένων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, η θυσία των οποίων δεν έχει παραδειγματίσει όσους κρατούν τα ηνία της εξουσίας, ώστε να αποτινάξουν τις υποχωρητικές πολιτικές (ΔΔΟ) και να υιοθετήσουν δόγμα απελευθέρωσης.

Πριν μερικούς μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού του 2023 είχαν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις με το βίντεο που έδειχνε Βρετανούς να επιδίδονται σε παρκούρ στα κουφάρια των ερειπωμένων κτιρίων της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Τουρκική προβοκάτσια και εκστρατεία παραπληροφόρησης χαρακτηρίστηκε το όλο σκηνικό από τα κυπριακά πολιτικά κόμματα, αφού αποκλείεται οι Άγγλοι youtubers να εισήλθαν στην πόλη άνευ αδείας των τουρκοκυπριακών αρχών, με την κυβέρνηση να αντιδρά μέσω διαβημάτων για ένα ζήτημα, το οποίο δείχνει, πως ήταν ξεκάθαρη προσπάθεια να δείξουν, ότι θα αλλάξουν το status quo της περιοχής, με τον ειδικό αντιπρόσωπο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών (Κόλιν Στιούαρτ) να δηλώνει άγνοια εκείνη την εποχή και να πληροφορείται το περιστατικό (με τους παρκουρίστες) μέσω της επικοινωνίας που είχαν τα ΜΜΕ μαζί του.

Εξάλλου μας είχε προϊδεάσει και ο Ερντογάν με την επίσκεψή του στην περίκλειστη πόλη, τον Ιούλιο του 2021, όταν συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ψευδροκράτους, Ερσίν Τατάρ, ανακοινώθηκε σχέδιο μερικού ανοίγματος των Βαρωσίων σε ποσοστό 3,5%.

Το νέο επεισόδιο της τουρκικής εισβολής και κατοχής μας έρχεται από Ιταλία. Στο email του «Ινφογνώμων Πολιτικά» ([email protected]) δεχτήκαμε mail από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας και ακόλουθο του καναλιού μας στο Youtube. Ο Κλεόμαχος μάς έστειλε σύνδεσμο από την ηλεκτρονική έκδοση της “La Repubblica” και πραγματικά μείναμε άναυδοι. «Η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιταλίας διαφημίζει από τις 10 Αυγούστου διακοπές στην νεκρή ζώνη της Κύπρου», ανέφερε το μήνυμα του αναγνώστη.

Η ανάρτηση των Ιταλών τιτλοφορείται ως «Τουρισμός «Urbex» στην Κύπρο κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων». «Urbex» όπως αναφέρουν τα λεξικά θεωρείται μια «ψυχαγωγική δραστηριότητα κατά την οποία οι άνθρωποι εξερευνούν εγκαταλελειμμένες αστικές κατασκευές, όπως εγκαταλελειμμένους υπονόμους ή υπόγειους σιδηροδρόμους ή προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιοχές που είναι κλειστές για το κοινό, όπως στέγες ουρανοξυστών». Και πλέον… πόλεις όπως τα Βαρώσια που παραμένουν απαγορευμένες από το 1974.

Μάλιστα στο ποστ της «La Repubblica» έχουν ανέβει φωτογραφίες από εγκαταλελειμένο λούνα παρκ, άνθρωποι ποζάρουν μπροστά σε ερειπωμένα εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροπλάνο και όχι μόνο, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Βλέποντας όλα αυτά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται, αναρωτιόμαστε, ποιό θα είναι το επόμενο επεισόδιο σε αυτό το θρίλερ που διαρκεί μισό αιώνα τώρα. Τουλάχιστον στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, στο τέλος ερχόταν η λύτρωση. Στην περίπτωση του Ελληνισμού της Κύπρου όμως δεν πρέπει να περιμένουμε τον “από μηχανής θεό”, για να αποτραπεί το απευκταίο…

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube