Weather Icon
Σουηδία , Τουρκία 7 Αυγούστου 2023

Στα “κάγκελα” το τουρκικό ΥΠΕΞ με τη Σουηδία: Κούρδοι έβαλαν σε διαδήλωση ομοίωμα του Ερντογάν να κρατά σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Στα “κάγκελα” το τουρκικό ΥΠΕΞ με τη Σουηδία: Κούρδοι έβαλαν σε διαδήλωση ομοίωμα του Ερντογάν να κρατά σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Στοκχόλμη: Oμοίωμα Ερντογάν με σημαία ΛΟΑΤΚΙ, οργή της Άγκυρας (vid)

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε εκδήλωση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Στοκχόλμη το Σάββατο, πυροδοτώντας νέο γύρο έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, Κούρδοι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ ύψωσαν σημαίες και πανό του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που για την Τουρκία είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική».

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube