Weather Icon

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: «Ρεσιτάλ Αμμοχωστοποίησης» του Κυπριακού! Σαλαμοποίηση που δυσχεραίνει τον αντικατοχικό αγώνα

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: «Ρεσιτάλ Αμμοχωστοποίησης» του Κυπριακού! Σαλαμοποίηση που δυσχεραίνει τον αντικατοχικό αγώνα

Παρακολουθήσαμε ζωντανή στο ΡΙΚ, την «Αντικατοχική εκδήλωση για την Αμμόχωστο», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου και έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

• Συμφωνούμε με το κάλεσμα τόσο των διοργανωτών όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενότητα που ακούσθηκε φραστικά στην εκδήλωση.

• Όμως η ενότητα προϋποθέτει και κοινό στόχο στο Κυπριακό, κάτι το οποίο δεν ισχύει σήμερα στο Κυπριακό περιβάλλον.

• Λυπούμαστε δε να σημειώσουμε ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης δεν αποτελούσε συνταγή ενότητας.

• Η εκδήλωση ήταν κατά την άποψή μας ένα «ρεσιτάλ Αμμοχωστοποίησης» του Κυπριακού

• Η Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού σαλαμοποιεί το Κυπριακό και δυσχεραίνει τον αντικατοχικό αγώνα μας. Διαχωρίζει τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους σε υποστηρικτές της ανάγκης για λύση, συνύπαρξη και ειρήνη, όπως παρουσιάστηκαν να είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης και σε αρνητές της λύσης, συνύπαρξης και ειρήνης τους υπόλοιπους εμάς, όπως αφέθηκε να νοηθεί στην εκδήλωση.

• Το ρεσιτάλ Αμμοχωστοποίησης ξεκινά από την επαναλαμβανόμενη ζωντανή μετάδοση αυτής της εκδήλωσης από το ΡΙΚ, ενώ άλλες αντικατοχικές εκδηλώσεις όπως π.χ. οι Κερυνειώτικες, μετά βίας αναφέρονται ειδησεογραφικά.

• Το περιεχόμενο των ομιλιών ήταν ξεκάθαρα αφιερωμένο στην ανάγκη για διάσωση της Αμμοχώστου και για επιστροφή των Αμμοχωστιανών στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

• Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία ήταν η επαναλαμβανόμενη ατάκα. Βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει για ποιο μέρος της Αμμοχώστου αναφέρονταν ότι πρέπει να σωθεί. Άραγε πρόκειται αποκλειστικά για την περίκλειστη περιοχή, ή οι ομιλητές εννοούσαν για όλη την πόλη της Αμμοχώστου, αφού αντιλαμβανόμαστε ότι η πόλη της Αμμοχώστου εκτείνεται και εκτός της περίκλειστης περιοχής, εκτός και αν έχουμε λάθος. Είναι καλά αυτό να ξεκαθαρισθεί ως κρίκος ενότητας πρώτιστα μεταξύ των ιδίων των Αμμοχωστιανών.

• Το βασικό σενάριο της εκδήλωσης ήταν: Διεκδικώντας την επιστροφή τους οι Βαρωσιώτες της περίκλειστης περιοχής, «μαζί με τους Τουρκοκύπριους θα κτίσουν μια κοινή πατρίδα» και θα ζήσουν σε ειρήνη σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο. Καλά, γιατί όχι μαζί και με τους υπόλοιπους πρόσφυγες, όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για επιστροφή όλων μας σε μια από άκρη σε άκρη ελεύθερη Κύπρο όπου όλοι μαζί οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να ζήσουμε ειρηνικά σε μια κοινή πατρίδα;

• Ξεκάθαρα ο Δήμος Αμμοχώστου υποστήριξε την πολιτική των Δικοινοτικών συνομιλιών για τελική λύση ΔΔΟ και βιάζεται να εξασφαλίσει η περίκλειστη Αμμόχωστος να αποτελέσει μέρος των εδαφών που αναμένεται να επιστραφούν, ως λάφυρο στους θιασώτες της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων και του ξεπουλήματος της Πατρίδας μας στον Τούρκο κατακτητή και τα Δυτικά ξένα συμφέροντα. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δήμαρχος ότι αγωνιά να ξανά ξεκινήσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ για να υποχρεωθεί η Τουρκία να επαναφέρει στις συνομιλίες το Χάρτη τον οποίο απέσυρε και στον οποίο η περίκλειστη Αμμόχωστος επιστρέφετο υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση.

• Αφέθηκε να νοηθεί ότι εκτός από τους Αμμοχωστιανούς που κάλεσαν και Τουρκοκύπριους στην εκδήλωση, όλοι οι υπόλοιποι, εμείς δηλαδή, δεν θέλουμε ειρήνη ούτε συνύπαρξη με τους Τουρκοκύπριους. Αυθαίρετο και κατακριτέο συμπέρασμα.

• Λύση η οποία δεν θα αποκαθιστά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων μας δεν θα είναι δίκαιη και θα αποτελεί πηγή προστριβών και ανασφάλειας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον όλων μας, συμπεριλαμβανομένων και των Αμμοχωστιανών και άλλων που πιθανό να επιστρέψουν μέσω της σαλαμοποίησης. Ειρηνική συμβίωση θα υπάρξει μόνο με την αποκατάσταση Δικαιοσύνης για όλους

• Συμφωνούμε απόλυτα ότι οι Αμμοχωστιανοί πρόσφυγες όπως και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ΔΙΨΟΥΜΕ ( για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση των ομιλητών) να επιστρέψουμε πίσω στα σπίτια μας. Αυτή όμως η δίψα μας δεν μπορεί να σβήσει με τον καθένα από εμάς να τρέχει να προλάβει τον άλλο πέφτοντας στην παγίδα των ξένων συνωμοτών / συνοδοιπόρων των Τούρκων οι οποίοι με τη σαλαμοποίηση του Κυπριακού δημιουργούν συνθήκες διχασμού, οι οποίες τους διευκολύνουν στην ολοκλήρωση της συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας.

• Προτείνουμε λοιπόν όπως: όλα τα Οργανωμένα Σύνολα των κατεχομένων περιοχών Θεσμικά και μη, να ξεκινήσουμε ένα διάλογο πρώτα μεταξύ μας και στη συνέχεια με τα Κόμματα και την Κυβέρνηση με σκοπό τον καθορισμό κοινού στόχου του αντικατοχικού αγώνα. Αυτός ο διάλογος να προϋποθέτει ότι θα συζητούμε και θα αξιολογούμε δεδομένα με καθαρό μυαλό και ελεύθερο προβληματισμό απαλλαγμένοι από σύνδρομα Κομματικής πειθαρχίας που ταλανίζουν την Κοινωνία μας και δεν επιτρέπουν την ελεύθερη σκέψη.

Είμαστε βέβαιοι ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι η μόνη σωτήρια επιλογή μας και πρέπει να γίνει τώρα προτού αναληφθούν νέες δεσμεύσεις οι οποίες σίγουρα θα υπάρξουν αν η Κυβέρνηση συνεχίσει στη βάση των εξαγγελιών της.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube