Weather Icon
Αθλητικά , Κροατία 8 Αυγούστου 2023

Προς αναβολή το ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία Ενωσίτη οπαδού

Προς αναβολή το ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία Ενωσίτη οπαδού

Η ελληνική ομάδα έριξε ευθύνες στην κροατική αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία, την οποία και είχε ενημερώσει για την έλευση εγκληματικών στοιχείων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Προς αναβολή οδηγείται το παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά την επίθεση Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, η οποία κόστισε τη ζωή σε έναν Ενωσίτη οπαδό.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ ΑΕΚ, Ελληνικής Αστυνομίας και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο ξεκίνημα της σύσκεψης, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, ζήτησε να γίνειa μία δήλωση.

«Αυτήν τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να ξεκινάμε μία σύσκεψη, στην οποία είναι παρόντες εκπρόσωποι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα συνέβησαν χθες», ανέφερε ο παράγοντας της Ένωσης, απ’τον οποίο ξεκαθαρίστηκε, ότι η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για αυτό που έγινε χθες. Είναι δεδομένο, ότι γνώριζαν για τους 150-200 οπαδούς που είχαν ξεκινήσει για Αθήνα και ίσως ήταν ενήμεροι των προθέσεών τους. 

Η κροατική πλευρά, δεν πληροφόρησε κανέναν στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρά μόνο ενημέρωσε, ότι 30 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ενδέχεται να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και να επιχειρήσουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης η ΑΕΚ υποστήριξε, ότι ενημέρωσε την ελληνική αστυνομία για τα μέτρα που έπρεπε να λυθούν από το βράδυ της Δευτέρας και θεωρεί την ΕΛ.ΑΣ συνυπεύθυνη, για ό,τι συνέβη.

Στην Ένωση θεωρούν λοιπόν πρώτη υπεύθυνη τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για το γεγονός, ότι μία ομάδα οργανωμένων Κροατών εγκληματιών ήρθε στην Ελλάδα και δημιούργησε επεισόδια σε συνεργασία με Έλληνες οπαδούς άλλης ομάδας, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο ενός Ενωσίτη οπαδού.

«Είναι αδιανόητο, απρέπεια και ανήθικο η ΑΕΚ να συμμετέχει στη σύσκεψη και να  μιλά για το παιχνίδι μετά το έγκλημα που έγινε», ανέφερε ο Γιώργος Κοσμάς με την πλευρά της ελληνικής ομάδας να αποχωρεί από τη σύσκεψη.

Το παιχνίδι οδηγείται σε αναβολή και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube