Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 21 Αυγούστου 2023

Ουκρανία: Ο στρατός απωθεί ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ο στρατός απωθεί ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο

«Δύσκολη» παραμένει η κατάσταση στο Κουπιάνσκ

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εχθρό», είπε η υφυπ. Αμυνας, Χάνα Μάλιαρ. «Πρέπει να έχουμε υπομονή και να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας»

Η κατάσταση στην περιοχή του Χαρκόβου της Ανατολικής Ουκρανίας είναι «δύσκολη» αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απωθούν τις ρωσικές επιθέσεις, ενώ κατάφεραν να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα στο ανατολικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε η υφυπουργός Αμυνας τη Δευτέρα.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι η Ρωσία επιτίθεται προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, μια πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου.

«Η κατάσταση προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ είναι δύσκολη. Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να προχωρήσει περαιτέρω, ο εχθρός επιστρατεύει περισσότερες δυνάμεις», τόνισε η Χάνα Μάλιαρ στην κρατική τηλεόραση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν πρόοδο νότια του Μπαχμούτ (την πόλη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο μετά από μήνες αιματηρής μάχης), ενώ απελευθέρωσαν άλλα τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις εν λόγω αναφορές.

Η Μάλιαρ δήλωσε επίσης ότι δεν η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά στα νότια, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν τις ρωσικές και να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εχθρό», είπε η ίδια. «Πρέπει να έχουμε υπομονή και να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σημείωσε κέρδη στο νοτιοανατολικό μέτωπο, προχωρώντας μπροστά από την πλευρά του χωριού Ουροζάινε, που απελευθερώθηκε πρόσφατα.

Παρ’ όλα αυτά, αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πιθανό να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους τη Μελιτόπολη, στο πλαίσιο της αντεπίθεσής τους.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube