Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα στο Ποκρόφσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκονται στο Ποκρόφσκ, είδαν τους διασώστες να εργάζονται γύρω από την πενταώροφη πολυκατοικία, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, απομακρύνοντας τραυματίες μέσα από συντρίμμια.

«Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 67 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Ντονέτσκ, αναθεωρώντας προς τα κάτω ένα προηγούμενο απολογισμό οκτώ νεκρών που είχε ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο επιβεβαίωσε αυτό τον απολογισμό των επτά νεκρών και 67 τραυματιών διευκρινίζοντας πως 29 αστυνομικοί, επτά διασώστες και δύο παιδιά περιλαμβάνονται σ’ αυτούς τους τελευταίους. Οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες είχαν διακοπεί στη διάρκεια της νύκτας εξαιτίας του κινδύνου νέων βομβαρδισμών, επαναλήφθηκαν σήμερα τα χαράματα, διευκρίνισε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει προηγουμένως πως η Ρωσία έπληξε «μια απλή πολυκατοικία».

Το Ποκρόφσκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ντονέτσκ, είχε πριν από τον πόλεμο πληθυσμό 60.000 κατοίκων.

«Σήμερα μας έχουν κατακλύσει ο πόνος, ο θυμός, τα δάκρυα», έγραψε στο Facebook η στρατιωτική διοίκηση του Ποκρόφσκ.

Οι στρατιωτικές αρχές της περιφέρειας του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφεραν εξάλλου το θάνατο δύο αμάχων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, από ρωσικό πλήγμα χθες, Δευτέρα, το βράδυ εναντίον του χωριού Κρουγκλιάκιφκα, όπου την προηγουμένη δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε βομβαρδισμό.

Η Ρωσία διαβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, πως οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς το Κουπιάνσκ, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων βόρεια του Ποκρόφσκ, σε μια ζώνη που είχε ανακαταληφθεί το Σεπτέμβριο από τις ουκρανικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες μια ρωσική επίθεση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ναυτεμπορική