Weather Icon
Ρωσία 23 Αυγούστου 2023

Ο Πούτιν “αποκεφάλισε” τον Σουρβίκην – Στη θέση του ο στρατηγός Αφζάλοφ

Ο Πούτιν “αποκεφάλισε” τον Σουρβίκην – Στη θέση του ο στρατηγός Αφζάλοφ

Ο Σουροβίκιν πριν την ανταρσία Πριγκόζιν, όταν απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Πούτιν

Ο Afzalov ήταν ήδη αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων όταν ο Surovikin διοικούσε την Κοινή Ομάδα Στρατευμάτων και Δυνάμεων

Ο στρατηγός Afzalov, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, διορίστηκε προσωρινός αρχιστράτηγος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων αντί του Sergey Surovikin, ο οποίος απαλλάχθηκε από τη θέση του λόγω μετάθεσης σε άλλο τομέα.

Ο Sergey Surovikin κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

«Ο πρώην Γενικός Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Sergey Surovikin, έχει πλέον αντικατασταθεί από τη θέση του, ο Στρατηγός Viktor Afzalov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Ανώτατου Διοικητή στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις».

Ο Afzalov ήταν ήδη αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων όταν ο Surovikin διοικούσε την Κοινή Ομάδα Στρατευμάτων και Δυνάμεων. Ο στρατηγός Viktor Afzalov είναι απόφοιτος της Ανώτατης Στρατιωτικής Σχολής Πούσκιν Ραδιοηλεκτρονικής Αεράμυνας (Αεράμυνα). Το 2000 αποφοίτησε από το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Αεράμυνας, το 2010 – από τη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πέρασε θέσεις από τον επικεφαλής του υπολογισμού του τμήματος ελέγχου μάχης της ομάδας τμημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων του σώματος αεράμυνας στον αρχηγό του επιτελείου – πρώτος αναπληρωτής διοικητής της αεροπορίας και του στρατού αεράμυνας. Τον Ιούλιο του 2017 διορίστηκε διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τον Αύγουστο του 2018 διορίστηκε αρχηγός του κύριου αρχηγείου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Ο Sergey Surovikin διορίστηκε Ανώτατος Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων τον Οκτώβριο του 2017. Πριν από αυτό, διοικούσε τη ρωσική ομάδα στη Συρία και ήταν επίσης διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Τον Οκτώβριο του 2022 διορίστηκε διοικητής ομάδας δυνάμεων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και τον Ιανουάριο του 2023 έγινε αναπληρωτής διοικητής.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube