REAL TIME |

Weather Icon
BRICS , Ινδία , Κίνα , Ν. Αφρική , Ρωσία 24 Αυγούστου 2023

Ναρέντρα Μόντι στη Σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική: Η Ινδία θα γίνει σύντομα οικονομία 5 τρις δολαρίων, θα είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του κόσμου

Ναρέντρα Μόντι στη Σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική: Η Ινδία θα γίνει σύντομα οικονομία 5 τρις δολαρίων, θα είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του κόσμου

Στην ομιλία του στο Διάλογο των Ηγετών του Επιχειρηματικού Φόρουμ BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι είπε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2022, ότι η Ινδία θα είναι σύντομα μια οικονομία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και τα επόμενα χρόνια θα είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του κόσμου.

Ο Ινδός ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο, Κυρίλ Ραμαπόσα, για την πρόσκλησή του και τη διοργάνωση της συνάντησης.

“Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη 10η επέτειο του επιχειρηματικού συμβουλίου BRICS. Τα τελευταία 10 χρόνια, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο BRICS έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Οι BRICS συνεδρίασαν για πρώτη φορά για την παγκόσμια οικονομία το 2009, αποτελούμενοι από χώρες όπως οι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, οι οποίες επίσης παρούσες στο Επιχειρηματικό Φόρουμ του 2023. “Το 2009, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύνοδος Κορυφής BRICS, ο κόσμος μόλις έβγαινε από μια τεράστια οικονομική κρίση. Εκείνη την εποχή, οι BRICS εμφανίστηκαν ως μια αχτίδα ελπίδας για την παγκόσμια οικονομία. Στη σημερινή εποχή επίσης, μεταξύ της πανδημίας του Covid , εντάσεις και διαμάχες, ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις και σε τέτοιες εποχές, για άλλη μια φορά ο ρόλος των BRICS είναι σημαντικός», πρόσθεσε ο Μόντι.

Ο πρωθυπουργός Μόντι είπε ότι η Ινδία μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία. «Έχουμε επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε λειτουργία αποστολής, αφαιρέσαμε τη γραφειοκρατία και είδαμε μια ώθηση στην εμπιστοσύνη των επενδυτών».

“Οι BRICS επιδιώκουν μια σταθερή ατζέντα συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Εκτιμούμε ότι οι BRICS έχουν γίνει μια πλατφόρμα για συζήτηση και συζήτηση για θέματα που απασχολούν ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών επιταγών και της μεταρρύθμισης του πολυμερούς συστήματος”, σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός της Ινδίας. 

Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στη Νότια Αφρική και το ταξίδι σηματοδοτεί την 30ή επέτειο της διπλωματικής σχέσης μεταξύ Ινδίας και Νότιας Αφρικής.

Το φετινό συμβούλιο των BRICS ήταν υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής. Το θέμα της φετινής συνόδου κορυφής ήταν: «BRICS και Αφρική: Σύμπραξη για αμοιβαία επιταχυνόμενη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη και πολυμερή χωρίς αποκλεισμούς». 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube