Weather Icon

Monitor: Ιστορική επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα

Monitor: Ιστορική επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα

Monitor: Μήνυμα στην Τουρκία με την επίσκεψη Μόντι στην Ελλάδα. Οι τέσσερις άξονες των συζητήσεων. Αμυντική συνεργασία – εμπόριο – μεταναστευτικό – πολιτισμός

Το ρεπορτάζ

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 25 Αυγούστου μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια και οι δύο χώρες αναμένεται να αναβαθμίσουν τη σχέση τους σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας:

«Η Ινδία και η Ελλάδα απολαμβάνουν πολιτισμικούς δεσμούς, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η άμυνα, το εμπόριο και οι επενδύσεις και οι δεσμοί μεταξύ ανθρώπων. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της σχέσης. Θα αλληλεπιδράσει επίσης με επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, καθώς και με την ινδική κοινότητα στην Ελλάδα».

Η προηγούμενη επίσκεψη ηγέτη της Ινδίας ήταν τον Σεπτέμβριο του 1983, όταν η τότε πρωθυπουργός Ίντιρα Γκάντι είχε έρθει στη χώρα μας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επισκεφθεί την Ινδία τρεις φορές – τον Νοέμβριο του 1984 για την κηδεία της Ίντιρα Γκάντι, τον Ιανουάριο του 1985 για μια σύνοδο κορυφής για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τον Ιανουάριο του 1986, ως κύριος προσκεκλημένος για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube