Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 30 Αυγούστου 2023

Μεταναστευτικό: Το νέο κεφάλαιο στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Μεταναστευτικό: Το νέο κεφάλαιο στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Αυτή τη φορά στη συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη (στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ) θα τεθεί, όπως μαθαίνω από ελληνικής πλευράς το μεταναστευτικό. Θα είναι το νέο θέμα που εισέρχεται μετά επιτάσεως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τώρα μάλιστα με τις αυξημένες ροές και μετά το ναυάγιο της Πύλου.

Ήδη σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό. Κατά τα άλλα οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την θετική ατζέντα (την οποία ετοιμάζει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης), τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και θα υπάρξει συζήτηση για το Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών (που έχει να λειτουργήσει από το 2016) και που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο (εάν στο μεταξύ συνεχιστεί αυτή η μηδενική πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο).

Ήδη στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για μηδενική υποχώρηση από τις κόκκινες εθνικές γραμμές (ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, όπως ειπώθηκε). Και κάτι ακόμα, είναι η πρώτη φορά που μετά από μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους που δεν σημειώθηκε επιθετική τακτική της Τουρκίας, έναντι της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube