Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 16 Αυγούστου 2023

Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να χάσει και το Κίεβ0

Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να χάσει και το Κίεβ0

Οι ουκρανικές αρχές να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβιβ, είπε ο Μεντβέντεφ

“Αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μέσω Telegram σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Σχολιάζοντας μια δήλωσε αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Στάν Τζένσεν, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος της συμμαχίας σε περίπτωση εδαφικών παραχωρήσεων προς τη Ρωσία, ο Μεντβέντεφ ανέφερε: “Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο μπλοκ [του ΝΑΤΟ], οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας”, πρόσθεσε.

“Σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε (σ.σ. οι ουκρανικές αρχές) να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν”, σημείωσε ο Μεντβέντεφ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube