Weather Icon

Καμία σκλαβιά δεν είναι πιο ντροπιαστική από την εθελούσια

Καμία σκλαβιά δεν είναι πιο ντροπιαστική από την εθελούσια

         NULLA SERVITUS TURPIOR EST QUAM VOLUNTARIA

                                         ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…

   

  «Καμία σκλαβιά δεν είναι πιο ντροπιαστική από την εθελούσια».

  Το γνωστό ρητό του Λούκιου Ανναίου Σενέκα ταιριάζει γάντι στη λεγόμενη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ό, τι χειρότερο για τους κοινοτικούς πολίτες.

   Τί να πούμε; 

   Ασφαλώς θα πρέπει να είναι βαθιά εχθροί των λαών τους, παντελώς πωρωμένοι μειοδότες οι 27 υπερπλουσιοπάροχα αμειβόμενοι κοινοτικοί Επίτροποι/υπουργοί, αρχικομισάριοι, κομισάριοι και υποκομισάριοι, με τις στρατιές τους υπαλλήλων στην υπηρεσία τους, που «κυβερνούν» και καταθλίβουν την ίδια της ευρωπαϊκή οντότητά τους με μοναδικό απτό, συγκεκριμένο πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό όφελος των «φίλων και συμμάχων» που έφτασαν να κατέχουν όλη την Ευρώπη ως μια τεράστια 51η Πολιτεία υπό την αστερόεσσα, παντελώς άφρονες οι 705 πάμπλουτοι ευρωβουλευτές «πατέρες των ευρωπαϊκών εθνών» οι οποίοι, μολονότι δεν έχουν εκλεχθεί για να ενεργούν, μέσω του βουλευτικού τους έργου, υπέρ των συμφερόντων τρίτων ξένων και ειδικά, στην περίπτωσή μας, αμερικανικών, αλλά σίγουρα έχουν τοποθετηθεί στα έδρανά τους για να προάγουν και να υπερασπίζονται, και  αυτοί μαζί με τους προηγούμενους, μόνο και αποκλειστικά τα συμφέροντα όλης της ευρωπαϊκής κοινότητας, όλοι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι που, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν από τα 513 εκατομμύρια πολιτών, ενεπλάκησαν σε έναν ακήρυχτο πόλεμο τελείως απαξιώνοντας τη θέληση και νοημοσύνη αυτών των πολιτών, μόνο και μόνο για γην ικανοποίηση των Αμερικανών, εξουθενώνοντας ολόκληρη την Ευρώπη. Πιο έγκλημα απ’ αυτό!…

    Και όχι  μόνο αυτοί: μαζί τους και οι κολαούζοι τους των διαφόρων υποταγμένων Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Βαλτικές Χώρες, Βέλγιο, Ολλανδία, κλπ.  οι οποίες κι αυτές ποτέ δεν ρώτησαν τους λαούς τους αν ήθελαν να εμπλακούν σε έναν πόλεμο που μόνο αυτοί υα το «πλήρωναν» – όπως και το πληρώνουν!

   Αλλά επ΄ αυτού ας είμαστε, για μια φορά τουλάχιστον,  τίμιοι  και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, απλά και μόνο για την αλήθεια των γεγονότων, καλή τη πίστη.

   Πώς μπορούμε να μην το αναγνωρίσουμε; Είναι ιστορικά δεδομένο και αποδεδειγμένο πως τα τελευταία εβδομήντα χρόνια δεν έχει υπάρξει ποτέ η παραμικρή υποψία ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις «δούλευαν» για να καταλάβουν ή ότι θα καταλάμβαναν ποτέ δυτικο-ευρωπαϊκά εδάφη, όπως και ποτέ δεν έχει υπάρξει η παραμικρή  υπόνοια – και κίνδυνος – η Ρωσία να κηρύξει πόλεμο σε κάποια δυτική χώρα ή και στην ίδια την Ε.Ε. ή και να εισβάλλει σε κάποια δυτική χώρα!!

   Εύκολα, επομένως, και με τα γεγονότα στο χέρι, δημιουργείται η σκέψη και η υποψία πως αυτή η μακροχρόνια «ηρεμία» μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, που βόλευε και τους μεν και τους δε,  «ενοχλούσε» πολύ τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη, δεν άρεζε καθόλου στους αμερικανούς κυβερνώντες ειδικά μετά τον Τραμπ, γονιδιακοί εχθροί των Ρώσων μεταξύ άλλων εχθρών!

   Οπότε, βεβαίως, έπρεπε να «υπερκεραστεί», να ακυρωθεί πάση θυσία αυτή η ευρωρωσική ειρήνη.

   Ήδη από το 1999 είχε αρχίσει η πραγματοποίηση των συνεπειών της νατοϊκής αθέτησης της συμφωνίας μη επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη (βλ. The Press Project, Π. Παπαδομανωλάκης, Νέο έγγραφο υποστηρίζει τη δέσμευση μη επέκτασης του ΝΑΤΟ στα ανατολικά, 23.2.2022, όπως παρουσίασε το Der Spiegel).

   Οι Ευρωπαίοι δυτικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ ακολούθησαν, πιστά σκυλιά, την αμερικανική παραβίαση των συμφωνιών δεχόμενοι την σταδιακή υπερ-εξάπλωση τους σε όλη την Ανατολική Ευρώπη ξεκινώντας από τον ποταμό ΄Ελβα και την αντίστοιχη στρατιωτική και πυραυλική αυξανόμενη πίεση και απειλή προς τη Ρωσία και τα γεω-πολιτικο-στρατηγικά συμφέροντά της, μια Ρωσία – ας το πούμε κι αυτό – που από το 1999 έμεινε στη πράξη τελείως αδρανής και αρκέστηκε μόνο στις προφορικές διατυπωμένες διαμαρτυρίες και κενές απειλές αντίδρασης στην συνεχή νατοϊκή επέκταση.

  Ή μήπως τα «πράγματα» δεν είναι έτσι;!

  Όλα αυτά μοιάζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά δυστυχώς είναι η καθαρή πραγματικότητα! Και πιστεύουμε πως κανείς εχέφρων δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Οι πράξεις και τα γεγονότα είναι εκεί, αδιάψευστα. Μόνο ένας τυφλός (στα μάτια αλλά προπαντός στο μυαλό( δεν θα το έβλεπε.

   Όπως και κανείς δεν μπορεί να μην ομολογήσει το γεγονός ότι φανερά οι πολιτικοί σχεδιασμοί των Αμερικανών προβλέπουν και επενδύουν στην επιβολή σχεδίων παγκόσμιας επικράτησής τους και παγκόσμιας υπαγωγής σε αυτούς (γνωστή από χρόνια σε όλους η pax americana!) των λαών με πρώτους και καλύτερους τους Ευρωπαίους.

   Για την αμερικανική πολιτική η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητοι!! Άλλωστε γιατί έγινε πρώτα η ΕΟΚ και μετά η Ε.Ε.; Για να ελέγχεται, όπως και ελέγχεται. Το ίδιο και το ευρώ. Ένα απείκασμα ελευθερίας και ανεξαρτησίας, τίποτα άλλο.

   Άλλωστε – μη κοροϊδευόμαστε – οι πάνω από 800 μικρές και μεγάλες βάσεις σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο αυτό δεν υποδηλώνουν; Ή είμαστε τόσο ανόητοι που δεν το καταλαβαίνουμε; Ή μήπως είναι τουριστικά θέρετρα;!

   Και κάτι άλλο ακόμα βασικότατο που είναι φως φανάρι, χωρίς να είσαι Άϊνστάιν: κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή να αρνηθεί πως το αποτέλεσμα των επίμονων νατοϊκών επεκτάσεων δημιούργησε καταστροφικές συνθήκες για την Ευρώπη. Και ακόμη μια φορά, με πολιορκητικό κριό το ΝΑΤΟ, επιβλήθηκαν στους Ευρωπαίους, κοινοτικούς και άλλους, τα επεκτατικά αμερικανικά σχέδια τα οποία προκάλεσαν (δράση → αντίδραση) πάλι πόλεμο επί ευρωπαϊκού εδάφους.

    Χωρίς να είμαστε αυτόκλητοι δικηγόροι της Ρωσίας (κανείς δεν μας χρειάζεται) είναι τοις πάσι γνωστόν πως έως τον Φλεβάρη του 2022 ουδέποτε η Ρωσία είχε απειλήσει κάποια κοινοτική ή όχι χώρα με σύγκρουση, πόλεμο  ή κατάληψη μολονότι το ΝΑΤΟ – επαναλαμβάνουμε – από το 1999 δεν έκανε τίποτα άλλο από το να  συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα, εξαγοράζοντας τα πάντα και τους πάντες με πακτωλούς δολαρίων που άλλωστε η  αμερικανική Κεντρική Τράπεζα μπορεί ννα τυπώσει όποτε θέλει και όσο θέλει!!

   Αυτό κανείς καλή τη πίστη δεν μπορεί να  το αγνοήσει ή να μην το παραδεχθεί!

   Και όπως λένε: «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», έτσι και οι φίλοι Αμερικανοί υπό τον νατοϊκό μανδύα δεν αρκέστηκαν στην «κατάκτηση» όλων των πρώην σοβιετικών «δορυφόρων» που επιτυχώς νατοποιήθηκαν, αλλά θέλησαν (έπρεπε) να πιέσουν ακόμη περισσότερο τους εχθρούς Ρώσους, να τους πλησιάσουν πιο πολύ με τους πυραύλους τους σίγουρα γνωρίζοντας πως αυτοί, αυτή τη φορά, και μετά από 23 χρόνια αδράνειας, θα αντιδρούσαν στην άμεση απειλή του εδάφους των. 

   Έτσι, με την πλήρη υποταχτική αποδοχή της μαριονέτας ΕΕ, «δημιουργήθηκε εντέχνως και η Ουκρανία, δηλαδή μια σφήνα στα ρωσικά πλευρά (και μη κάνουμε τους αφελείς που δεν καταλαβαίνουν!).

   Επομένως το ΝΑΤΟ/ΗΠΑ τί πέτυχαν πάντα εις βάρος των Ευρωπαίων;

   Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: 1) την ρωσική αντενέργεια που, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσε να είναι παρά πολεμική, στρατιωτική, οικονομική, και 2) ως άμεση συνέπεια, τις επιχειρήσεις καταστροφής και εξόντωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος(!!) με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία των ευρωπαϊκών λαών(!!!).

   Με μια βασική παρατήρηση: ενώ οι έξυπνοι/ανόητοι νατοϊκοί-ευρωπαίοι «πληρώνουν» βαρύτατο τίμημα για την επεκτατική πολιτική των Αμερικανών στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι Αμερικανοί έμειναν στο απυρόβλητο στην ήπειρό τους!! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!  

   Ό, τι πιο εγκληματικό από τους ευρωπαίους κοινοτικούς

   Οι πανίβλακες ευρωπαίοι κοινοτικοί, και όχι μόνο, έπεσαν πάλι στη παγίδα των Αμερικανών νατοϊκών, πρόδωσαν πάλι τους λαούς τους οι οποίοι ποτέ δεν τους εξουσιοδότησαν να παραδώσουν τα συμφέροντά τους στους Αμερικανούς, να υιοθετήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα, τα αμερικανικά συμπλέγματα εναντίον των Ρώσων, την αμερικανική παράνοια κατάκτησης και χειραγώγησης των πάντων!!!  

   Οι πανίβλακες ευρωπαίοι κοινοτικοί, και όχι μόνο, πρόδωσαν πάλι τους λαούς τους και  αθέτησαν εγκληματικά τις θεσμικές υποχρεώσεις τους να υπερασπιστούν μόνο τα συμφέροντα των κρατών μελών τους ενάντια οποιονδήποτε θα τα απειλούσε, των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων.

   Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της αμερικανικής μονομανίας κατά της Ρωσίας, της μονομανίας της να θέλει σώνει και καλά να «περικυκλώσει» τη Ρωσία δήθεν γιατί η Ρωσία την απειλεί με πόλεμο(!) – με το ζόρι εχθρός! – βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια ύφεση ο πάτος της οποίας δεν φαίνεται πουθενά, και βυθίζεται πολύ απλά γιατί θέλησε να υπερασπιστεί θέσεις και συμφέροντα που δεν είναι δικά της, θέσεις και συμφέροντα και απαιτήσεις μόνο των Αμερικανών, αποκλειστικά των Αμερικανών!!

   Σήμερα η Ευρώπη – χωρίς ποτέ να της έχει απευθυνθεί καμία πολεμική απειλή απ’ τη Ρωσία – βυθίζεται όλο και περισσότερο  σε έναν ακήρυκτο πόλεμο με αυτήν χωρίς κανένα κέρδος, απλώς για να ακολουθήσει σα σκλάβα  το θέλημα των υπερατλαντικιών «φίλων και συμμάχων» της οι οποίοι (το ξαναείπαμε) βλέπουν παντού φαντάσματα ρωσικών απειλών, βλέπουν – (οι μόνοι στον κόσμο!!) – παντού ανύπαρκτες ρωσικές εισβολές και ρωσικές απόπειρες παντοκρατορίας!!

   Και ποιος τα βλέπει; Ακριβώς εκείνοι που είναι παντού εγκαταστημένοι (+800 βάσεις!), παντοκράτορες και εξουσιαστές!! Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

   Μια εκκωφαντικά αμετροεπής υποκρισία και ως συνέπεια μια εκκωφαντικά αμετροεπής αλαζονεία οδηγούν τους ψεύτες Δυτικούς – άκρον άωτος της μονομέρειας – στο να θέλουν να βλέπουν σε αυτόν τον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο μόνο την αντίδραση και ποτέ τη δράση που προηγήθηκε, δηλαδή με λίγα λόγια μόνο την ρωσική εισβολή και ποτέ τις αιτίες που την προκάλεσαν!! Και όπως γνωρίζουμε και θα έπρεπε να γνωρίζουμε, πολλές υπήρξαν αυτές οι αιτίες, και μη κάνουμε που δεν ξέρουμε τίποτα! Η εισβολή δεν έγινε ex abrupt, ξαφνικά, έτσι, χωρίς κανένα λόγο, για πλάκα, αλλά σίγουρα υπήρξε η συνέπεια πολλών βασικών αιτιών που οι Δυτικοί θέλουν και υποκριτικά αποκρύπτουν διότι δεν τους συμφέρει να το αναγνωρίζουν.

   Με αφορμή τα ουκρανικά «γεγονότα», πολύ σωστά ο «άρχοντας της πολιτικής», ο Χένρυ Κίζιντζερ, πάντα εξαιρετικά διαυγής στις κρίσεις του παρά τα 98 του χρόνια, μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας, τη Δευτέρα 23.5.2022, και την ομιλία του θα πρέπει να την εφαρμόσει και ο πολύ λίγος μαθουσάλας Αμερικανός Πρόεδρος, μέσα στην ανόητα εγκληματική πολεμομανία του, και να πάψει ανεγκέφαλα να φέρεται σαν τους  πολεμοχαρείς συντοπίτες του ολιγάρχες των δις δολαρίων και όπλων.

   Τα αυτονόητα υποστήριξε ο Κίζιντζερ – κάτι περισσότερο ξέρει από τον γέρο-Μπάιντεν  που δεν ξέρει τί του γίνεται – και δηλαδή:

1) η Ρωσία ουδέποτε θα έπρεπε να αποκλειστεί από το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας όπως κακώς, πολύ κακώς έπραξαν οι Ευρωπαίοι ηγετίσκοι της πεντάρας μετά τη κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τη πτώση του τοίχους του Βερολίνου

2)  πολύ κακώς η ΕΕ απομόνωσε τη Ρωσία αντί να την δεχθεί στους κόλπους της

3)  αναχρονιστικός είναι ο δογματισμός των Ουκρανών ιθυνόντων να επιμένουν να κατέχουν εδάφη ουσιαστικά πληθυσμιακά και συνειδησιακά μη ουκρανικά, αλλά ιστορικά ρωσικά

4)  ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με την παραχώρηση στη Ρωσία των εδαφών τα οποία η Μόσχα και οι αυτονομιστές ρωσόφωνοι του Ντονμπάς έλεγχαν πριν από τη ρωσική εισβολή

5)  γι’ αυτό πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες διαπραγματεύσεις χωρίς δογματικές αγκυλώσεις από τους Ουκρανούς – και να γίνουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες πριν δημιουργηθούν «ανατροπές και εντάσεις που δύσκολα θα ξεπεραστούν»  

6)  γιατί «η συνέχεια του πολέμου πέραν αυτού του σημείου δεν θα αφορά πια την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν πόλεμο εναντίον της ίδια της Ρωσίας», με τελείως απρόβλεπτες (πυρηνικές) συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο

7)  τελικά η Ουκρανία θα πρέπει να γίνει ουδέτερη ζώνη ασφαλείας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

   Τις υπ’ αριθ. 1 και 2 παρατηρήσεις του Κίζιντζερ υιοθετεί και υπογράψει πολύ πρόσφατα και η Άγγελα Μέρκελ (ομιλία της για τα 100 χρόνια του Γκόσλαρ στη Κάτω Σαξωνία), έμπειρη όπως λίγοι πολιτικός, όπως ξέρουμε, όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός σχεδιασμού «μακροπρόθεσμης πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

   Φανερή λοιπόν η αντίθεσή της σε οποιοδήποτε αποκλεισμό της Ρωσίας από μια άμεση σχέση με την Ευρώπη,

   Αυτό βεβαίως υπονοεί και σημαίνει επίσης μια διαμετρική αυτονόμηση του κοινοτικού συγκροτήματος από κάθε αμερικανική, προπαντός, στρατιωτική (νατοϊκή) κηδεμονία, όπως ισχύει σήμερα, και ταυτόχρονα απογαλακτισμό από κάθε ζημιογόνα υπαγωγή   στα αμερικανικά επεκτατικο-κατακτητικά σχέδια επί ευρωπαϊκού εδάφους που παράνομα και καταχρηστικά οριοθετούν και θέτουν όρους (σε) όλα τα κοινοτικο-ευρωπαϊκά συμφέροντα.

     Με αυτά τα στοιχεία επιστρέφουμε επομένως στις δικαιοδοσίες των κυβερνώντων της ΕΕ, από τις οποίες εξαρτάται εάν η ΕΕ θα πάει κατά διαόλου ή θα σωθεί, έστω και στο παρά πέντε, αυτοί οι κυβερνώντες των οποίων ως τώρα «ο τρόπος με τον οποίο ασκούν την εξουσία είναι διεφθαρμένος» και των οποίων «οι (εθνικές) κυβερνήσεις στην πλειονότητά της είναι απλά εκτελεστικά όργανα»(των Αμερικανών), όπως εκφράστηκε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο η Λουτσιάνα Καστελλίνα, εξέχουσα πρώην βουλεύτρια της ιταλικής Βουλής και επί 20 χρόνια ευρωβουλεύτρια.

   Αυτοί οι άμυαλοι κυβερνώντες οι οποίοι μόνο και μόνο για να ακολουθήσουν τις υποδείξεις και απαιτήσεις αλλότριων συμφερόντων, κατάντησαν όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο, και μετά από δυο χρόνια σκληρής πανδημίας(!), να υποφέρουν τώρα και τα πάνδεινα με την τρομερή φτιαχτή ακρίβεια που όλο και μεγαλώνει, τη φτώχεια που επεκτείνεται, τους χειμώνες που έρχονται χωρίς θέρμανση, με τις τιμές της ενέργειας στα ύψη να πλουτίζουν του επιτήδειους  συνθλίβοντας τις οικογένειες και χρεοκοπώντας τες!

   Διότι, κακά τα ψέματα: οι Κοινοτικοί και γενικά οι Ευρωπαίοι δεν είχαν κανένα, μα απολύτως κανένα συμφέρον να μπουν στη μέγγενη ενός καταστρεπτικού, φτωχοποιητικού πολέμου! Απολύτως κανένα συμφέρον

   Αυτοί οι ίδιοι ευρωπαίοι κοινοτικοί, και όχι μόνο, οι οποίοι – ας το πούμε με το όνομά του, μη ντρεπόμαστε και μην είμαστε δήθεν υπερευαίσθητοι στις λέξεις –  μετά που τα σκάτ… σαν τα πάντα,  έρχονται τώρα θρασείς – ενώ οι ίδιοι ζουν μέσα στη χλιδή με όλες τις ανέσεις τους(!!) – να επιβάλλουν στους σκλαβωμένους πολίτες τους, οι οποίοι δεν έφταιξαν ποτέ σε τίποτα!!, δυσβάστακτες θυσίες, περιορισμούς στη καθημερινή ζωή, απαγορεύσεις, τιμωρίες για τα «ωραία μάτια» ενός Ζελένσκι που πολύ συχνά ήδη έδειξε πόσο τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια!

   Και οι Ευρωπαίοι πολίτες; Από πού κι ως πού πρέπει  να γίνουν τα θύματα αυτού του Ζελένσκι, του οποιουδήποτε Ζελένσκι ή Μπάϊντεν, στον οποίο δεν χρωστάνε τίποτα;!!  Αυτοί οι Ευρωπαίοι πολίτες εξουσιοδότησαν ποτέ τους κοινοτικούς κυβερνώντες τους να κάνουν πόλεμο στη Ρωσία ή οπουδήποτε αλλού; Οι κοινοτικοί κυβερνώντες ζήτησαν ποτέ αν οι πολίτες τους συναινούσαν να μπλέξει τώρα η Κοινότητα σε πόλεμο με τη Ρωσία για χάρη των Αμερικανών και Ουκρανών ή οποιωνδήποτε άλλων;

   Και έχει το θράσος τώρα αυτή η κυβερνητική κοινοτική αγυρτεία να μας κάνει ολόκληρη καμπάνια και να μας πει, η αδίστακτη, ότι εξαιτίας της μείωσης της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στη Ρωσία, «ενέκρινε»(!!!!) να τρώνε οι πληβείοι κοινοτικοί πολίτες σκουλήκια, γρύλλους και ακρίδες δήθεν γιατί εκπέμπουν λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και έχουν και υψηλή απόδοση πρωτεϊνών!! Ξεδιάντροπη αγυρτεία, που κάποιοι θα μπορούσαν να ονομάσουν και αλητεία, που «ενέκρινε» σαν τροφή των ευρωπαίων πολιτών έντομα αντί ψωμί, κρέας και λαχανικά!

   Η οργανωμένη κοροϊδία και το αίσχος μιας πολιτικής κλίκας αναιδών και αλαζόνων.

   Και αυτό γιατί αυτή η αγυρτεία έμπλεξε τους πολίτες της (χωρίς να τους ρωτήσει!) στις ατέρμονες δυσκολίες και δυσπραγίες ενός πολέμου  που η ίδια θέλησε και τροφοδοτεί, για τον οποίο όμως η ίδια αυτή η κοινοτική απατεωνιά δεν πληρώνει τίποτα, ζει και βασιλεύει μέσα στα πλούσια με όλα τα αγαθά γραφεία και παλάτια της, στις σαμπάνιες της και στα χαβιάρια της.

     Και οι κοινοτικοί ευρωπαίοι έχουν το θράσος να μας λοιδορούν λέγοντας πως όλη αυτή η τραγική ιστορία είναι ένα πρόβλημα μόνο ευρωπαϊκό που πρέπει να λύσουμε;!

   Ένα «πρόβλημα ευρωπαϊκό» που επέβαλαν οι Αμερικανοί για να πιέσουν τους Ρώσους;;!!  Αστειευόμαστε;!

      Μέσα στον κοινοτικό ορυμαγδό που έρχεται με τον ερχομό του χειμώνα, όλα πάνε στραβά. Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως την παραγωγή πετρελαίου γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την θρασύτατη απαίτηση των Αμερικανών να αυξήσει την παραγωγή για να πέσουν οι τιμές και να ζημιωθεί η Ρωσία.

   Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα βοήθειας στον Ζελένσκι κόβουν το φυσικό αέριο στους ίδιους τους πολίτες τους (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ), κλείνουν τις βιομηχανίες τους (ήδη έκλεισε η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης), ωθούν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, εκτινάσσουν τον πληθωρισμό στα άκρα, ετοιμάζονται να τους «κόψουν» και το ηλεκτρικό ρεύμα καθημερινά και χειμωνιάτικα, να τους επιβάλλουν παντού μειώσεις στη ζωή τους, όλα εγκλήματα εναντίον των χωρών τους απλά για να υπακούσουν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ(!), στους αλλότριους αντι-ρωσικούς πολεμοκάπηλους φανατισμούς!!

    Οι κοινοτικές χώρες ωθούνται από τους κυβερνώντες τους προς την οικονομική και δημογραφική αυτοκτονία!!

   Ήδη οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα επτά φορές περισσότερο από τους Αμερικανούς και όταν θα αρχίσουν να πτωχεύουν η μια μετά την άλλη, τότε θα έρθουν οι «απελευθερωτές» Αμερικανοί «να τις σώσουν»(!) αγοράζοντάς τες για μια μπουκιά ψωμί!

   Το ευρώ έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε σχέση με το δολάριο και οι Αμερικανοί γελούν θριαμβευτικά. Οι κοινοτικές κυβερνήσεις αναγκάζονται να δώσουν δισεκατομμύρια ευρώ στις βασικές εταιρείες ρεύματος για να μη χρεοκοπήσουν και ρίξουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων στο σκοτάδι και στο κρύο, και όλα αυτά τα πληρώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες, οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα!

   Στην Αγγλία έχει τεθεί ως αναγκαστική επιλογή:  ή θέρμανση ή γεύματα για τους μαθητές στα σχολεία;!

    Στη Πράγα περίπου 70.000 Τσέχοι διαδήλωσαν ενάντια στην ΕΕ και στον πόλεμο που διεξάγει χωρία καμία εξουσιοδότηση, έναν πόλεμο για τον οποίο αποκλειστικά φταίνε οι κοινοτικοί κυβερνώντες και όχι οι κοινοτικοί λαοί!!!

    Υπάρχει η περίπτωση να γίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες που κοιμούνται;

    Πότε οι μαριονέτες της κοινοτικής εξουσίας θα πάψουν να καθοδηγούνται απ’ τον Ζελένσκι ο οποίος ορίζει ποια γραμμή θα ακολουθήσει η ΕΕ ακολουθώντας τις «ντιρεκτίβες» των αμερικανών πατρόνων πραιτοριανών;

    Αλήθεια, ξέρουν οι  οδυρόμενοι Ευρωπαίοι πολίτες πως για χάρη του «μάγκα» Ζελένσκι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν είναι ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το κόστος που πληρώνουν οι Αμερικανοί που γελάνε;! Ξέρουν ότι ενώ οι ίδιοι  υποφέρουν αφάνταστα, ειδικά το χειμώνα, οι Αμερικανοί, για χάρη των οποίων οι ενωσιακοί κοινοτικοί κάνουν ακήρυκτο πόλεμο στη Ρωσία, θα συνεχίσουν να ζουν μια χαρά χωρίς κανέναν περιορισμό, αποκλεισμό, τιμωρία, μείωση των ανέσεων;!

    Είναι ακριβώς αυτή η ΕΕ που μπαίνει στον στόχαστρο, μια ΕΕ που χειραγωγεί και χειραγωγείται, που είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, για τις χιλιάδες των αμάχων που σκοτώνονται – η ΕΕ εγκληματικά υπεύθυνη που αλόγιστα «έδωσε στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ μεγάλη δύναμη» (Καστελλίνα), χωρίς να λάβει ως αντάλλαγμα τίποτα άλλο παρά καταστροφές, θανάτους, οικονομική ανέχεια, κοινωνικό υποβιβασμό,  κατάπτωση σε όλες τις αξίες, ηθικές και υλικές, ενεργειακή μέγα-κρίση και ακόμη πιο μέγα επισιτιστική κρίση!    

   Ακριβώς εκείνο που λέγαμε πιο πάνω. Ο Θεός να μας σώσει από τέτοιους κυβερνώντες, φίλους και συμμάχους!!!

   Βεβαίως, το ερώτημα είναι: πόσο θα περιμένουν οι λαοί για να ξεφορτωθούν τους γνωστούς λερωμένους με το έγκλημα της συνεχούς εσχάτης προδοσίας εις βάρος των λαών και χωρών τους;

 

   Πάντως, πόσο δίκιο είχε ο Σενέκας όταν έλεγε nulla servitus turpior est quam voluntaria!

 

                                                                    Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                            Ελληνιστής

 

           ……………………………………………………………………………

            

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube