Weather Icon
Video , Αθλητικά , Κροατία 8 Αυγούστου 2023

Ελλάς απροστάτευτη χώρα! Χούλιγκανς σε καταδρομική επιχείρηση θανάτου – Φιάσκο με πολλούς υπεύθυνους

Ελλάς απροστάτευτη χώρα! Χούλιγκανς σε καταδρομική επιχείρηση θανάτου – Φιάσκο με πολλούς υπεύθυνους

Πολλά τα ερωτήματα από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με πρωταγωνιστές Κροάτες οπαδούς και θύμα Έλληνα φίλο της ΑΕΚ.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023. Παραμονή του αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ώρα 17:36: Παράκληση από τους υπεύθυνους του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους δημοσιογράφους, να σπεύσουν να παραλάβουν τις διαπιστεύσεις τους από την αίθουσα Τύπου της OPAP ARENA, καθώς τα μέτρα ασφαλείας για το ματς της Τρίτης θα είναι δρακόντεια και δεν θα μπορέσει κανείς, ούτε εκπρόσωποι του Τύπου, να πλησιάσει στο γήπεδο, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα που επιτρέπουν την είσοδό του σε αυτό.

18:00: Άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια για την παραλαβή της διαπίστευσης. Το σκηνικό γνώριμο. Η ατμόσφαιρα εορτινή!

Όπως συμβαίνει, πριν από κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ. Όπως συμβαίνει κάθε μέρα από το φθινόπωρο του 2022 που η ομάδα επέστρεψε στην ιστορική της έδρα.

Στη Δεκελείας και στα στενά γύρω από την «Αγιά Σοφιά» κυκλοφορεί κόσμος. Μικροί, μεγάλοι. Οικογένειες και παιδιά. Άλλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του κτιρίου, άλλοι είναι στη μπουτίκ και ψωνίζουν διακριτικά της αγαπημένης τους ομάδας.

Όλα τα στοιχεία συνθέτουν μία εικόνα ευδαιμονίας, πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας μετά από δύο χρόνια.

Τίποτα δεν δείχνει, ότι μπορεί να διαταράξει την ηρεμία.

Δεν υπάρχει ούτε μία υποψία, ότι κάποιοι προετοιμάζονται για πόλεμο μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ώρα 23:00: Κροάτες οπαδοί που είχαν ταξιδέψει οδικώς από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα, προκάλεσαν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής από την Ελευσίνα, τραυματίζεται θανάσιμα μετά από μαχαιριά στην περιοχή του μπράτσου που του έκοψε την αρτηρία.

Η λέξη ΣΟΚ δεν μπορεί να περιγράψει την ψυχρολουσία στο άκουσμα της είδησης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από τα επεισόδια.

Το ξημέρωμα βρίσκει ποδοσφαιρόφιλους, φίλους όλων των ομάδων, να ξενυχτούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για να μάθουν νεώτερα.

Παράλληλα κυκλοφορεί ανάλογη φημολογία για ένα 13χρονο κορίτσι. Νεώτερη πληροφόρηση αναφέρει, ότι είναι καλά. Υπάρχουν όμως τρεις τραυματίες φίλοι της Ένωσης, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Η μαύρη είδηση όμως κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να βυθίσει σε πένθος τον κόσμο μιας ομάδας και μια ολόκληρη χώρα να μοιάζει στα μάτια των πολιτών της απροστάτευτη.

Από κάθε απειλή…

Είτε αυτή είναι φυσική καταστροφή, όπως πυρκαγιές το καλοκαίρι και κακοκαιρίες το χειμώνα, είτε αυτή είναι κλέφτες, ληστές, ή εγκληματικές ομάδες χουλιγκάνων από το εξωτερικό.

Τα ερωτήματα και πάλι είναι πολλά!

Γιατί εδώ μιλάμε για 200 άνθρωπους που ταξίδευαν σε κομβόι, διέσχισαν 1500 χιλιόμετρα και φυσικά πέρασαν τελωνειακές εγκαταστάσεις (της Κακαβιάς, άρα ταξίδεψαν μέσω Αλβανίας,) και διόδια μέχρι να φτάσουν στην Αθήνα. Δεν ήταν τουρίστες που ήρθαν για διακοπές, αλλά σκληροπυρηνικοί οργανωμένοι, μπαρουτοκαπνισμένοι από επεισόδια, σεσημασμένοι όπως αποδεικύνουν απόρρητα έγγγραφα, έτοιμοι και ικανοί, όπως αποδείχτηκε, για καταδρομική επιχείρηση… θανάτου!

Και αναρωτιέται κανείς, αν ένα ολόκληρο κράτος δεν μπορεί να αναχαιτίσει την επέλαση 200 φανατισμένων ταραξιών, πώς είναι σε θέση να σταματήσει προαιώνιους εχθρούς που αλυχτούν σαν γκρίζοι λύκοι;

Το γεγονός, ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές, οι οποίοι τους παρακολουθούσαν «διακριτικά» μεγεθύνει το φιάσκο της υπόθεσης! Ειδικά από τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι χούλιγκανς κατάφεραν να «μπερδέψουν» την Αστυνομία, να διαμοιραστούν και να ενωθούν, μέσω ηλεκτρικού σιδηρόδρομου πριν πορευτούν πεζοί στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Εδώ όμως προκύπτει και ένα άλλο στοιχείο. Η ΑΕΚ θεωρεί τη Ντιναμό Κιέβου ως απόλυτα υπεύθυνη για την τραγωδία και συνυπεύθυνη την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ενημερωθήκατε και στο Sportdog.gr, στη σχετική σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην «Αγιά Σοφιά» το πρωί της Τρίτης, πριν αναβληθεί το παιχνίδι από την  UEFA, η Ένωση, την  οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Κοσμάς αποχώρησε από τη διαδικασία, λέγοντας ότι «είναι αδιανότητο, απρέπεια και ανήθικο» να συμμετάσχει.

Οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας, θεωρούν, ότι οι Κροάτες γνώριζαν την κάθοδο «επαγγελματιών δολοφόνων και οργανωμένων εγκληματιών», όπως χαρακτηρίζονται σε σχετική ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, όπου γίνεται λόγος για εν Ελλάδι συνεργάτες τους. Ανταυτού οι παράγοντες της Ντιναμό ενημέρωσαν απλώς στη σύσκεψη ασφαλείας το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023, για την ύπαρξη 30 ατόμων που ίσως να προμηθεύτηκαν εισιτήρια και να επιχειρούσαν να μπούνε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δε, επιβεβαιώνουν τις υποψίες, ότι η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εδώ και δύο ημέρες για την κινητικότητα που υπήρχε από πλευράς οπαδών της Ντιναμό, έχοντας πληροφορίες από τις κροατικές μυστικές υπηρεσίες. Υπήρχε σχετική έκθεση.

Παρότι είχαν ενημερωθεί λοιπόν όλες οι αρχές, οι Κροάτες κατάφεραν, να μπούνε στη χώρα, παρότι υπήρχε απαγόρευση μετακινήσεων για το παιχνίδι, να διασχίσουν μία απόσταση χωρίς να τους σταματήσει κανείς, περνώντας από διόδια και να φτάσουν στην πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό είχε ήδη αρχίσει να διαρρέεται στο διαδίκτυο από το κομβόι… θανάτου. Οι διαρροές όμως ήχησαν, έστω και την ύστατη στιγμή σαν καμπανάκι για τις αρχές, προκειμένου να αυξηθεί η επιφυλακή. 

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του STAR στην Κακαβιά οι τελωνειακοί υπάλληλοι, δεν είχαν σήμα για τον κίνδυνο που υπήρχε, αλλά έκαναν έλεγχο σε 20 αυτοκίνητα το πρωί της Δευτέρας και όταν τους ρώτησαν τον προορισμός στην Ελλάδα, οι περισσότεροι απάντησαν, ότι πήγαιναν στην Ελλάδα, για ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά δεν είχαν πάνω τους πολεμοφόδια ή εξαρτήματα που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι έρχονταν για… μάχη, κάτι που επιβεβαιώνει, ότι όλα αυτά τα βρήκαν από “συνεργούς” τους στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δημιουργεί εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις. Αναφέρει, ότι στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, λες και υπήρχε… ραντεβού Ενωσιτών με τους Κροάτες στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που δεν ευσταθεί. Γιατί όπως τονίστηκε και στον πρόλογο τίποτα δεν έδειχνε, ότι υπάρχουν προετοιμασίες σύγκρουσης.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε σύλληψη 98 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους θεωρεί, ότι βρίσκεται ο δολοφόνος. Η ΑΕΚ ζητά άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών. Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού, η απόφαση ήταν καταδικαστική για όλους όσους συμμετείχαν. 

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube