REAL TIME |

Weather Icon

Χρήστος Πουγκιάλης: Ρόδος και εθνική ασφάλεια – Τα αυτογκόλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Χρήστος Πουγκιάλης: Ρόδος και εθνική ασφάλεια – Τα αυτογκόλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η έλλειψη κουλτούρας εθνικής ασφάλειας στην Ελλάδα διαπιστώνεται περισσότερο όταν συμβαίνουν εκκωφαντικά γεγονότα. Οι ατελείωτες πυρκαγιές, οι εκρήξεις στο στρατόπεδο πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου και η διαρροή φωτογραφίας με απόρρητο στρατιωτικό χάρτη, από το Γραφείο Τύπου του ίδιου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι διαδοχικά γεγονότα που προκαλούν σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια. Ιδιαιτέρως όταν στα δύο ανωτέρω εμπλέκεται ο σκληρότερος πυρήνας της, που είναι το στράτευμα, κανονικά θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός.

Γράφει ο αντιπτέραρχος ε.α. Χρήστος Πουγκιάλης

Οφείλουμε λοιπόν να αναζητήσουμε τους λόγους για τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα στα αλληλένδετα θέματα πυρκαγιών και εθνικής ασφάλειας. Δυστυχώς, όπως θα διαπιστώσουμε, οι ευθύνες πέφτουν επάνω στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Στην αεροπυρόσβεση υπήρξε σημαντική έλλειψη, διότι δεν συμμετείχαν τα αποτελεσματικά αεροσκάφη της Ρωσίας, τα οποία ενοικιάζαμε σε προηγούμενες χρονιές, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για:

  • Το γιγάντιο ILYUSHIN IL-76 με χωρητικότητα 49 τόνων ύδατος, δηλαδή 9 φορές μεγαλύτερη από τα Canadair (χωρητικότητας 5 – 5,4 τόνοι ύδατος).
  • Το μεγάλο αεριωθούμενο Beriev Be-200 με χωρητικότητα 12 τόνων ύδατος, δηλαδή υπερδιπλάσια από τα Canadair.

Ιδιαιτέρως το θηριώδες ILYUSHIN είναι ιδανικό για να σβήνει φωτιές σε εδάφη πεδινά, όπως της περιοχής της Νέας Αγχιάλου. Βασίμως λοιπόν μπορούμε να πιστεύουμε ότι το εν λόγω αεροσκάφος θα είχε συμβάλει τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μαγνησία, πριν καταστρέψει τόσες και τόσες εκτάσεις και βεβαίως πριν φθάσει στο στρατόπεδο των πυρομαχικών.

Όσον αφορά το επιτυχημένο στην αεροπυρόσβεση στην Ελλάδα Beriev, υπάρχουν δημοσιεύματα ότι είχε συζητηθεί η αγορά τέτοιων αεροσκαφών από τη χώρα μας. Όμως δεν υπήρξε συνέχεια για να μην δυσαρεστηθούν οι δυτικοί μας σύμμαχοι, λίγο πριν την ουκρανική κρίση. Δηλαδή, για μια ακόμα φορά, μια ελληνική κυβέρνηση προτίμησε το συμφέρον των συμμάχων, αντί της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Ακόμα χειρότερα ο πρωθυπουργός, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, επέλεξε να μην κρατήσει τις στοιχειώδεις διπλωματικές ισορροπίες, κάνοντας την Ρωσία εχθρική χώρα και διακόπτοντας κάθε επαφή με ό,τι είναι ρωσικό (ακόμα και στο μπαλέτο!). Σήμερα λοιπόν δρέπει και αυτούς τους καρπούς της εχθρότητας που έσπειρε, με την αδυναμία της Ελλάδος να ενοικιάζει τα σημαντικότατα αυτά μέσα αεροπυρόσβεσης.

Οι ευθύνες Μητσοτάκη

Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σαν ζήτημα ανθρωπιστικό ή οικονομικό (ανάγκη για εργατικά χέρια), παραβλέποντας ότι πρόκειται πρωτίστως για ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Εννοούμε ότι αλλογενείς που ελέγχονται, μέσω της κοινής τους θρησκείας, από την Τουρκία είναι δυνατόν να επιφέρουν σοβαρότατα υβριδικά κτυπήματα κατά της χώρας, όπως οι εμπρησμοί. Ο αριθμός τους δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος. Λίγοι και καλά εκπαιδευμένοι μπορούν να κάνουν θαυμάσια τη βρώμικη δουλειά, μετά από ένα νεύμα του Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ SLPRESS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube