Weather Icon

Απόρρητη έκθεση 27 σελίδων για τους “επικίνδυνους Κροάτες” – Οι επτά αποδέκτες, τα μοιραία λάθη και οι χάρτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόρρητη έκθεση 27 σελίδων για τους “επικίνδυνους Κροάτες” – Οι επτά αποδέκτες, τα μοιραία λάθη και οι χάρτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τμήμα αθλητικής βίας προέβλεπε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν το τελευταίο 24ωρα με τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ποιοι και γιατί δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή; Παρουσιάζονται χάρτες με σημεία επικινδυνότητας! Αποκάλυψη STAR CHANNEL

Αποκαλυπτική είναι η 27σέλιδη έκθεση του τμήματος Αθλητικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας που προέβλεπε με κάθε λεπτομέρεια πόσο επικίνδυνοι ήταν οι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι διέσχισαν οδικώς την ελληνική επικράτεια και έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα, όπου προκάλεσαν επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ να χάνει τη ζωή του, μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο μπράτσο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας, όπως αποκαλύπτει το δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL, στην αναλυτική έκθεση των 27 σελίδων είχαν ενημερώσει για την πιθανότητα των Κροατών να φτάσουν μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας, παρότι υπήρχε απαγορευτικό μετακίνησης οπαδών από την UEFA, η οποία είχε χαρακτηρίσει το ζευγάρι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως εξαιρετικής επικινδυνότητας, γι’αυτό και στις δύο αναμετρήσεις δεν δόθηκαν εισιτήρια για φιλοξενούμενους.

Στην έκθεση της Αθλητικής Βίας αναφέρεται, ότι κάποιοι από τους Κροάτες αναμενόταν να φτάσουν στην Αθήνα σε μικρές ομάδες από διαφορετικές πτήσεις και θα προσπαθούσαν να μην τραβήξουν την προσοχή, προκειμένου να αποφύγουν αστυνομικούς ελέγχους. Αναφέρει επίσης, ότι αναμενόταν να κινηθούν με μίνι βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας, όπερ και εγένετο, αφού οι χούλιγκανς εισήλθαν στη χώρα μέσω της συνοριακής πύλης της Κακαβιάς.

Στην έκθεση υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες για το προφίλ των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό, τους Bad Blue Boys, τα κακά μπλε αγόρα, όπως αυτοαποκαλούνται, διακατέχονταςι έντονα από στοιχεία εθνικισμού και υποστηρίζουν έντονα την εθνική τους ταυτότητα ως ύψιστο ιδανικό με αποτέλεσμα να αναρτούν εντός των γηπέδων εθνικά σύμβολα, όπως κροατικές σημαίες με αποτέλεσμα να ξεσπούν επεισόδια εξαιτίας πολιτικών πεποιθήσεων.

Στην έκθεση της Αθλητικής Βίκας ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει χαρακτήρα κόκκινο και χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου. «Σημειώνεται, ότι ο κίνδυνος απειλής είναι δυναμικός και συνεχώς μεταβαλλόμενος, ενώ επηρεάζεται από πολλούς στόχους», αναφέρει η έκθεση στην εκτίμηση απειλής, στην οποία υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις επικινδυνότητας και εκτίμηση ρίσκου 67,14%,

 Αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ όμως, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ δεν προτίθενται να έχουν κάποια συμπλοκή.

Παρουσιάζονται όμως χάρτες με σημεία επικινδυνότητας, όπως σύνδεσμοι «κιτρινόμαυρων», αλλά και δρόμοι που μπορεί να υπάρξουν πιθανές συμπλοκές.

Παρά το γεγονός, ότι αυτή η αναλυτική έκθεση ασφαλείας είχε επτά αποδέκτες, είδαμε να γίνονται επεισόδια και ένας οπαδός της ΑΕΚ να χάνει τη ζωή του.

Όλα δείχνουν ότι οι αρχές… έκαναν κακή εκτίμηση της κατάστασης. Υποτίμησαν τον κίνδυνο και φύλαξαν λάθος σημεία, καθώς υπήρξε μεγάλη αστυνομική δύναμη σε διάφορους συνδέσμους της Αθήνας τη νύχτα του μακελειού. Αυτό σημαίνει, ότι η Αστυνομία δεν περίμενε, ότι οι Κροάτες θα έρχονταν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ επισημαίνει σε κάθε τόνο, ότι είχε ενημερώσει την Αστυνομία για την επικινδυνότητα της κατάστασης, πέριξ του γηπέδου, ωστόσο οι φωνές της δεν εισακούστηκαν.

Ο Υπουργός Προαστασίας του Πολίτη, Τάκης Οικονόμου, μετά την αποτυχία όπως παραδέχτηκε πρόληψης και αποτροπής της δολοφονικής επίθεσης των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προέβη στην καρατόμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα της οποίας αναμένει όλη η Ελλάδα.

Εξάλλου η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζητήσει σε ανακοίνωσή της άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, ποινικών και αστικών.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube