Weather Icon
Πυροσβεστική 21 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: Κόλαση του Δάντη – Η φωτιά μπήκε στον Άβαντα, εκκενώθηκαν και Αισύμη, Παλαγία, Κίρκη

Αλεξανδρούπολη: Κόλαση του Δάντη – Η φωτιά μπήκε στον Άβαντα, εκκενώθηκαν και Αισύμη, Παλαγία, Κίρκη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παντού, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των θυελλωδών ανέμων

 Κόλαση του Δάντη επικρατεί στην Αλεξανδρούποολη, όπου η φωτιά σήμερα τρίτη ημέρα καίει ανεξέλεγκτη και το βράδυ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Οι φλόγες που έκαιγαν στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. σε μήκος χιλιομέτρων, άρχισαν να απειλούν αρχικά και να μπαίνουν στα χωριά. Είναι ενδεικτικό το ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr από την Εγνατία Οδό

 

Στον Άβαντα παρά τις αντιπυρικές ζώνες και τις προσπάθεις των πυροσβεστών, η φωτιά μπήγκε δυστυχώς πριν από λίγο μέσα στο χωριό.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Παλαγία και Κίρκη που βρίσκονται κοντά στην περιοχές που συνεχίζει το καταστροφικό της έρτγο η φωτιά.

Με ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στην πλατεία της Παλαγίας στα λεωφορεία απ’ όπου μεταφέρθηγκαν προς Αλεξανδρούπολη.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης-Φερών

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι, στην Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από το ύψος του οικισμού Λουτρών έως τον οικισμό Μοναστηράκι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ καλεί τους αγρότες να

βοηθήσουν με μηχανήματα καλύπτοντας τα έξοδα

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την εκδήλωση πυρκαγιάς να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις εν λόγω περιοχές για την προστασία τους.
Το κόστος των καυσίμων για τις παραπάνω ενέργειες θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά.

ΠΗΓΗ: evr0s-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube