Weather Icon
ΗΠΑ 5 Μαΐου 2024

Η Χαμάς, για να συμφωνήσει την απελευθέρωση ομήρων, ζητά αμερικανικές εγγυήσεις για τη Ράφα

Η Χαμάς, για να συμφωνήσει την απελευθέρωση ομήρων, ζητά αμερικανικές εγγυήσεις για τη Ράφα

Δεν εγκαταλείπει το αίτημα για τερματισμό του πολέμου η Χαμάς

Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η ισλαμιστική οργάνωση δεν κάνει βήμα πίσω από τις απαιτήσεις της. Απάντηση στην πιο πρόσφατη πρόταση περιμένει το Τελ Αβίβ.

Συνεχίζονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή κρατουμένων, με τη Χαμάς και το Ισραήλ να αρνούνται να υποχωρήσουν από τις βασικές τους απαιτήσεις.

Η ισλαμιστική οργάνωση ζητά εγγυήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Νετανιάχου δεν θα προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Ράφα, ενώ αξιωματούχοι του Ισραήλ επιμένουν ότι η επίθεση θα γίνει ανεξάρτητα από το αν επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι ο «πλήρης λιμός» έχει κατακλύσει τη βόρεια Γάζα και εξαπλώνεται νότια, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να περιορίζει την ποσότητα της επισιτιστικής βοήθειας που φτάνει στην εμπόλεμη περιοχή.

Τουλάχιστον 34.654 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.908 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139, ενώ δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube