Weather Icon

Βίντεο: Αλλοδαποί «βούλιαξαν» λέμβο με μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Βίντεο: Αλλοδαποί «βούλιαξαν» λέμβο με μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Το Λιμενικό διέσωσε 26 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή νότια της «Αγριελιάς» Μυτιλήνης, και συνέλαβε πέντε από αυτούς. 

Στη θέα σκάφους του λιμενικού, πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Το πρωί της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος εντόπισε φουσκωτή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Στη θέα του σκάφους, πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Αμεσα, κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος. 

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του  Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube