Weather Icon

Τούρκος στρατιώτης εμφανίζεται σε βίντεο να κατηγορεί τους διοικητές του, λίγο πριν χάσει τη ζωή του στο Β. Ιράκ.

Τούρκος στρατιώτης εμφανίζεται σε βίντεο να κατηγορεί τους διοικητές του, λίγο πριν χάσει τη ζωή του στο Β. Ιράκ.

Ένα βίντεο έκανε την εμφάνιση του στο οποίο Τούρκος στρατιώτης, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη ζωή του στο Β. Ιράκ κατά τη διάρκεια διασυνοριακών επιχειρήσεων, κατηγορεί τους διοικητές του σε περίπτωση πιθανού θανάτου του. Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο στρατιώτης πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα που προεκλήθησαν από «ατύχημα με όπλο».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του τουρκικού καθεστώτος σε ανακοίνωσή του στις 11 Ιουλίου ανέφερε ότι ο στρατιώτης, που ταυτοποιήθηκε ως Erdem Kavlak, τραυματίστηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα «ατυχήματος με όπλο» κατά τη διάρκεια διασυνοριακών επιχειρήσεων εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν και πέθανε κατά τη νοσηλεία του.

«Βρισκόμαστε εδώ τρεις μέρες και αυτή είναι η τέταρτη ημέρα. Μας έχουν αφήσει χωρίς νερό. Αν συμβεί κάτι σε εμένα ή στους συναδέλφους μου στρατιώτες, θα φταίνε οι διοικητές του τάγματος και των λόχων»: λέει ο Erdem Kavlak στο βίντεο που φέρεται να κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από το θάνατό του. Επίσης, ο στρατιώτης ζητά να παραδοθεί το βίντεο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του τουρκικού καθεστώτος εάν πεθάνει.

Καθώς η κηδεία του στρατιώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε. Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά του PKK συνεχίζονται εδώ και χρόνια και έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για ύποπτους θανάτους στρατιωτών σε αυτές τις επιχειρήσεις.

ΣτΜ: Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική ηγεσία αφήνει στη τύχη, εγκαταλείποντας στην ουσία, τους στρατιώτες της. Να θυμίσουμε το άρθρο που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας Το τουρκικό κράτος σχεδίαζε το ξεπάστρεμα των στρατιωτών που κρατούνταν από το PKK και στο οποίο ξεχασμένοι από το τουρκικό καθεστώς αιχμάλωτοι κάνουν έκκληση σε όποιον δύναται να τους ακούσει.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://medyanews.net/turkish-soldier-accuses-commanders-before-losing-life-in-northern-iraq-video-emerges/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube